Термокамера на входа на общинската администрация в Благоевград

https://www.24chasa.bg/region/article/8439181 www.24chasa.bg
Термокамера на входа на община Благоевград.

Термокамера мовнираха днес на централния вход на сградата на община Благоевгарад. Всеки гражданин, който посещава институцията, е необходимо да премине през детектора, с цел контролиране на достъпа на лицата в сградата. Точността на измерване е 0,1 °C. Датчиците са настроени да подават алармен сигнал, когато температурата на лицето, което преминава през детектора е над 37,2 °C.

Днес общинският кризисен щаб заседава и прие строги правила за стопаните на дребни преживни животни по Великденските празници.

Стопаните на дребни преживни животни, които извършват клане във фермите си за предстоящите Великденски празници, трябва да уведомяват 24 часа преди клането Областна дирекция по безопасност на храните, строго да спазват хигиенните изисквания.

Термокамера на входа на общинската администрация в Благоевград

Директорът на Областна дирекция по безопасност на храните д-р Михаил Бащавелов обяви, че клане на дребни преживни животни трябва да се извършва от стопаните, само във ферми, регистрирани като животновъден обект по реда на чл. 137 от Закона за ветеринарномедицинската дейност (ЗВД). Допуска се клане само на дребни преживни животни, собственост на фермера. Месото е предназначено единствено за лична консумация на купувача.

Термокамера на входа на общинската администрация в Благоевград

Собственикът на фермата, в която се извършва клане, уведомява ОДБХ на телефон 0885767649 - д-р Калина Милушевау най-малко 24 часа преди клането, за да бъде осигурен официален ветеринарен лекар, който да извърши преглед на закланите агнета. За община Благоевград официален ветеринарен лекар е д-р Калина Милушева.

Термокамера на входа на общинската администрация в Благоевград

При клане във фермата, персоналът е задължен да спазва всички санитарно–хигиенни изисквания, както и да използва лични предпазни средства.

Клането във фермите трябва да се извършва в отделно обособено за целта място, което се състои от най-малко две помещения или от едно помещение, в което ясно са разграничени две зони - за "мръсни" операции и т.нар. "чиста" зона.
Всички повърхности в помещението и инвентарът за клането на животните да са с ненарушена цялост и да позволяват измиване, почистване и дезинфекция, наклонът на пода да позволява лесно оттичане на водите.

Всички помещения от фермата, в които се борави с храни (в конкретния случай месо) трябва да се поддържат чисти и редовно да се измиват и дезинфекцират, за да не се допусне замърсяване на агнешкото месо с остатъци от извършваната дейност, прах и други.

С цел гарантиране на безопасността на добитото месо, закланите животни да се предават от фермера на крайния потребител без излишна забава.

На заседанието на Кризисния щаб днес по покана на кмета на община Благоевград инж.Румен Томов присъстваха свещеник Андон Шавулев и свещеник Петър Стефанов. Набелязани са конкретни действия съвместно със служители на ОД на МВР-Благоевград във връзка с християнските празници. Всички ритуали, касаещи Пасхалните празници ще бъдат изнесени отвън, извън храмовете на територията на община Благоевград.

Всички празнични литургии ще се водят от свещениците пред храмовете, като органите на полицията, служителите от отдел ‘"Сигурност, обществен ред, охрана, транспорт и опазване на околна среда"‘ към Община Благоевград, ще следят за спазването на необходимата дистанция между присъстващите християни.

Гражданите са задължени, по време на празниците, да използват лични предпазни средства.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Тя винаги е била неудобна, а търсенето й занимание самотно КОЙ Е ТОЙ Журналистът Павел Владимиров ще бъде водещ на най-новия уеб сериал у нас. "Скритата истина" ще търси отговори на редица обществени проблеми основно чрез скечове и шеги, а първият епизод, който е посветен на убития в катастрофа навръх Великден телевизионен водещ Милен Цветков

Данна стана на 16 г., направи синьо парти Чисто нова песен получи най-малката фолкпевица у нас. Данна беше възнаградена с подаръка за 16-ия си рожден ден, след като принудително беше в тримесечно творческо затишие заради коронавируса. Това е първата й самостоятелна песен, откакто започна да гради кариера. Досега тя имаше няколко дуета

Предлагат кумуване и бой в края на тържеството "Срам те е от твоите роднини, а се налага да се ожениш. Обади ми се, ще ги заместим". Така започва обява в социалните мрежи, която се превърна в хит напоследък. Предприемчива дама Николина Георгиева предлага нестандартната услуга да е гост под наем на сватба срещу заплащане