Службите за Цветница и Великден в Кърджали ще са на открито

https://www.24chasa.bg/region/article/8441733 www.24chasa.bg

"Службите за Цветница и Възкресение Христово в кърджалийския храм "Свети Герги Победоносец" ще се провеждат на открито", обяви енорийският свещеник отец Петър Гарена.

Целта е да се избегне струпването на голям брой хора на едно място, за да се избегне риска от разпространение на коронавируса.

"Всеки който желае, може да влезе и в храма", допълни още отец Петър. Влизането ще става от главния вход на църквата, а излизането през страничния.

Кметът на община Кърджали Хасан Азис дари на всички кърджалийски църкви и джамии безконтактни термометри. С тях ще бъде измервана температурата на влизащите в храмовете богомолци. Хасан Азис демострира пред отец Петър как се изболзва термометъра.

"Между 15 и 20 дневно са богомолците, които посещават храма. Има достатъчно място за нужната дистанция", каза свещеникът. Той допълни, че на 2 пъти е канил шефа на кърджалийската болница д-р Тодор Черкезов, който е изнесъл пред еноряшите 2 беседи за мерките срещу коронавируса.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Зловещият бой между фенове на „Ботев“ (Пд) и „Локомотив“ (Пд) на 24 май сериозно разбуни духовете. Той е бил уговорен и се е провел близо до Асеновградско шосе. В кървавата битка са взели участие по 15 човека от агитка. Целият мач е продължил около минута и половина. Вече се появи и видео на уговорения бой в „Трафикнюз“

Последната ни двойка е от 1993 година, бели лешояди имаме около 100 Иво АНГЕЛОВ Зъл бракониерски изстрел прекъсна полета на черния лешояд Ултрон. Величествената птица беше убита, преди да навърши една година. Тя бе единствената по рода си у нас. Преди около половин век видът изчезва по нашите земи

Красотата изисква жертви. С това е наясно актрисата Ралица Паскалева, за чиято визия се грижи топгримьорът Цецо Андреев. За разкрасителните процедури актрисата, позната с ролята си като д-р Стилянова от сериала "Откраднат живот", се раздели със 100 лв., за които се разплати с Андреев. След като й положи макиажа