Доброволци дезинфекцираха община Костинброд

https://www.24chasa.bg/region/article/8442000 www.24chasa.bg

Деветнадесет доброволци, абсолютно безвъзмездно, дезинфекцираха с ръчни пръскачки с Йодофор “ДЕЗИНФЕКТ В”- почистващ дезинфекционен препарат Йод-16/1000 g /1,6%/, ПАВ > = 7 %.

С особено внимание се дезинфекцираха зоните пред пощите, пейките, спирките, тротоарите с най-голяма интензивност от преминаващи и други обществени пространства.

Доброволците наблягат на зоните, в които е възможно да има по-голям брой от хора във връзка с празниците, каквито са църквите в Първи район “Св.Св. Кирил и Методий” и кв. Маслово - храм “Св. Николай Чудотворец”.

Всички присъстващи днес, които се включиха в инициативата, преминаха през обучение за работа с пръскачките и бяха инструктирани как да работят с дезинфектанта. Раздадени им бяха и лични предпазни средства – маски, очила, ръкавици и предпазно облекло.

Доброволците са съграждани, записани след кампанията на община Костинброд от началото на епидемията от COVID-19 в България. В инициативата участваха част от доброволно формирование “Феникс” и председателят на общинския щаб и заместник-кмет г-н Александър Ненов, като редови член на формированието.

В седмицата преди Великден, община Костинброд ще продължи с дезинфекцията на улици и обществени пространства.
Призоваваме гражданите да спазват стриктно разпоредбите на Националния кризисен щаб. Ако е възможно да си останат вкъщи и да излизат навън с предпазни средства и само в неотложни и спешни случай.

Община Костинброд БЛАГОДАРИ на доброволците, които ни потърсиха с желание да се включат активно и да подкрепят общинска администрация в борбата с COVID-19. Нашите съграждани - доброволци са знаещи и можещи, будни хора с организационни идеи.
БЛАГОДАРИМ ВИ, че ни подкрепихте! БЛАГОДАРИМ ВИ, че сте отговорни жители на община Костинброд!
Нека повече хора бъдат като вас!

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Зловещият бой между фенове на „Ботев“ (Пд) и „Локомотив“ (Пд) на 24 май сериозно разбуни духовете. Той е бил уговорен и се е провел близо до Асеновградско шосе. В кървавата битка са взели участие по 15 човека от агитка. Целият мач е продължил около минута и половина. Вече се появи и видео на уговорения бой в „Трафикнюз“

Последната ни двойка е от 1993 година, бели лешояди имаме около 100 Иво АНГЕЛОВ Зъл бракониерски изстрел прекъсна полета на черния лешояд Ултрон. Величествената птица беше убита, преди да навърши една година. Тя бе единствената по рода си у нас. Преди около половин век видът изчезва по нашите земи

Красотата изисква жертви. С това е наясно актрисата Ралица Паскалева, за чиято визия се грижи топгримьорът Цецо Андреев. За разкрасителните процедури актрисата, позната с ролята си като д-р Стилянова от сериала "Откраднат живот", се раздели със 100 лв., за които се разплати с Андреев. След като й положи макиажа