Стоян Пасев: Много ме притесняват полетите между Варна и Лондон

https://www.24chasa.bg/region/article/8454105 www.24chasa.bg

Областният управител на Варна Стоян Пасев е сериозно притеснен от новината за стартирането на полети между Варна и Лондон три пъти в седмицата.

"Не можем да спрем пътниците, но търсим начин да ги предупредим да бъдат разумни и да се приберат директно у дома и да останат в изолация”, заяви Пасев за “24 часа”.

Той предполага, че полетите са отворени заради сезонните работници, от които на Острова имат спешна нужда в момента.

Стоян Пасев: Много ме притесняват полетите между Варна и Лондон

С първия полет в четвъртък се очаква да пристигнат 78 шотландци, работещи на платформа. Те ще бъдат трансферирани и ще преспят една вечер в единствения отворен хотел в града при специални мерки за сигурност, организирани от фирмата, за която работят, разказа Стоян Пасев.

Той допълни, че в момента във Варненско обстановката е нормална, радостен е фактът, че няма нови случаи на заболели с коронавирус във Варна.

“Новият наплив от пристигащи сънародници от Лондон е наистина притеснителен. Нищо не можем да направим, страх ме е, че пристигналите ще се качат и в градския транспорт. Трябва задължително да с с маски и ръкавици”, допълни Пасев.

Както вече “24 часа” писа, Wizz Air обяви, че от 16 април 2020 г. се възобновяват полетите между Варна и Лондон. Маршрутът ще се изпълнява три пъти седмично – вторник, четвъртък и събота, като билети могат да бъдат закупени онлайн на wizzair.com или чрез мобилното приложение.

Всички останали полети на Wizz Air от морската столица остават отменени до 1 май 2020 г. като мярка с цел ограничаване на разпространението на пандемията COVID-19.