И родителите на лекарката от Силистра с коронавирус

https://www.24chasa.bg/region/article/8500208 www.24chasa.bg
Снимка: Pixabay

Излязоха първите резултати от тестовете на пациенти и близки на приетата в силистренската болница, с коронавирус, д-р Силвия Славова.

Две от тях са с положителен резултат за COVID-19. Това са именно родителите на невроложката. Тази вечер в 20:00 часа те са били хоспитализирани, потвърди за „24 часа” директорът на лечебното заведение д-р Даниела Костадинова.

Силистренци не крият опасенията си, че е възможно да има и други заразени с коронавируса, тъй са срещали в последните дни бащата на д-р Славова да се разхожда из градския пазар и да се среща с приятели.

Припомняме, че д-р Силвия Славова бе третия пациент от Силистра, приет в болницата с COVID-19 .

За известен период от време е била в София, заради провеждащо се там лечение на неин близък, в болницата „Св. Иван Рилски”. В Силистра се е върнала на 11 април, като е преглеждала пациенти официално само на 16-ти април.

От Пресцентъра на Здравната каса в Силистра потвърдиха, че при тях д-р Славова е подала заявление, че няма да преглежда пациенти във времето от 3-ти до 15-ти април.

И че ще работи на 16-ти април.

Вчера обаче РЗИ в Силистра излезе с призив евентуални пациенти на д-р Славова, които са посетили кабинета й в периода 13-16 април да представят документи, удостоверяващи извършени с тях медицински дейности, за да бъдат взети предвид при осъществяване от медицинските власти на адекватна реакция, съобразно необходимите мерки по повод задължителната в подобни случаи карантина.

Причина за това са получени в Регионалната здравна инспекция сигнали, че д-р Славова е преглеждала и в други дни, извън посочената дата. Имало е и пациенти, които са настояли за домашно посещение, коментира д-р Теодора Начева директор на РЗИ - Силистра.

Освен първоначалните 20 контактни лица, са били установени други 7 души, получили от нея становища по различни проблеми, като при проведените обстойни разговори нито един от тях не е заявил, че има оплаквания.