Посещенията на паркове и градини в Търговище ще става по определен ред

https://www.24chasa.bg/region/article/8507803 www.24chasa.bg
СНИМКА: Pixabay

Посещенията на парковете и градините в Търговище ще се осъществява по ред, определен със заповед на кмета Дарин Димитров. Това съобщиха от общинския пресцентър днес.

Посещенията на парка "Борово око" се осъществява по следния маршрут: влизане по ул. "Стефан Куцаров", а излизането по ул. "Кап. Данаджиев" или ул. "Мургаш".

Влизането в парк "Юкя" ще бъде от ул. "Паисий", а излизането - от ул. "Стефан Караджа".

Задължително е носенето на предпазни маски и спазване на физическа дистанция от 2,5 метра между семействата. Забранява се употребата на алкохол в парковете и градините. Гражданите следва да избягват контакт с повърхности, в т.ч. сядане на пейки и тревни площи, както и да съблюдават всички противоепидемични мерки и указания на лицата, изпълняващи служебните си правомощия.

Контролът за изпълнение на мерките ще се осъществява от определени служители на общинската администрация и Общинското предприятие "Социални и охранителни дейности", съвместно с органите на Министерство на вътрешните работи и Регионалната здравна инспекция.

Посещението на градски паркове и градини се разрешава на: деца до 12 години, задължително придружавани от родител/и или член/ове на семейството, но не повече от двама възрастни, в часовия диапазон от 9,30 ч. до 18,30 ч. всеки ден; собственици на кучета, но не повече от един, във времето до 9,30 ч. и след 18,30 ч., всеки ден. Спортуващите ще могат да ползват парковете в часовете преди 9,30 ч. и след 18,30 ч. Те следва да се движат самостоятелно.

Остава забраната за ползване на детски и спортни площадки.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Снежнобялата Хайди ще покори Алпите заедно със собственика си Наша котка се бори за "Гинес"! Снежнобялата Хайди Любопиткова ще опита да влезе в Книгите на рекордите "Гинес" като котката, изминала най-много километри по света. "България Днес" пръв писа за красивото четириного, което заедно със собственика си Данаил Нешев обикаля България и света

Гласуването е онлайн, но победителката ще получи корона на живо Иво АНГЕЛОВ Учителят Тео влиза в необичайна роля! Преподавателят по физика, който подготвя млади таланти, ще връчи наградата на тазгодишната победителка в конкурса "Царица Роза". Теодосий Теодосиев, както е истинското му име, е част от тричленното жури

Благой Иванов-Багата е много доволен от отлагането на неговия мач с Аугусто Сакаи (Браз) в Лас Вегас от ММА веригата UFC. Сблъсъкът трябваше да се проведе в началото на май в Сао Пауло, но заради коронавируса беше пренасрочен. Срещата ще се състои в ранните часове на неделя българско време. „Лагерът се удължи с 3 седмици