Нормалната работа в "Мини Марица-изток" ЕАД продължава при строги мерки

https://www.24chasa.bg/novini/article/8511901 www.24chasa.bg
Мини "Марица изток" СНИМКА: Архив

Нормалната работа в "Мини Марица-изток" ЕАД продължава при изключително строги мерки срещу разпространението на COVID-19 сред миньорите. От началото на въвеждане на извънредното положение в страната на 13 март до момента, са издадени общо 16 заповеди, които въвеждат нови ограничителни мерки, с решение на сформирания Извънреден оперативен щаб.

Това съобщават от пресцентъра на въгледобивното дружество.

Остават в сила въведените със заповеди на изпълнителния директор на "Мини Марица-изток" ЕАД Андон Андонов извънредни мерки за гарантирането на безопасни и здравословни условия на труд на миньорите.

От 21 април 2020г. е възстановена работата и в откривните участъци на трите рудника на територията на радневските мини. Тежкото минно оборудване на неработещите от началото на извънредното положение участъци е влязло в експлоатация след Великденските празници и работи вече седмица без технически проблеми.

Въведеният втори диспечерски режим осигурява спазването на физическа дистанция между пътуващите в автобусите и камионите, извозващи миньорите до рудниците.

Не са констатирани опити за нарушение на пропускателния и охранителен режим в условията на извънредно положение в "Мини Марица-изток" ЕАД. Доставките на лични предпазни средства и дезинфектанти протичат нормално и се осигуряват регулярно.

При установено неспазване на противоепидемичните мерки, ще се налагат дисциплинарни наказания, предупреждават от пресцентъра на радневските мини.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Зловещият бой между фенове на „Ботев“ (Пд) и „Локомотив“ (Пд) на 24 май сериозно разбуни духовете. Той е бил уговорен и се е провел близо до Асеновградско шосе. В кървавата битка са взели участие по 15 човека от агитка. Целият мач е продължил около минута и половина. Вече се появи и видео на уговорения бой в „Трафикнюз“

Последната ни двойка е от 1993 година, бели лешояди имаме около 100 Иво АНГЕЛОВ Зъл бракониерски изстрел прекъсна полета на черния лешояд Ултрон. Величествената птица беше убита, преди да навърши една година. Тя бе единствената по рода си у нас. Преди около половин век видът изчезва по нашите земи

Красотата изисква жертви. С това е наясно актрисата Ралица Паскалева, за чиято визия се грижи топгримьорът Цецо Андреев. За разкрасителните процедури актрисата, позната с ролята си като д-р Стилянова от сериала "Откраднат живот", се раздели със 100 лв., за които се разплати с Андреев. След като й положи макиажа