Висшето авиоучилище с онлайн прием по 10 специалности

https://www.24chasa.bg/region/article/8514327 www.24chasa.bg
СНИМКА: Pixabay

Висшето военновъздушно училище "Георги Бенковски" стартира онлайн прием по 10 специалности - 6 авиационни военни за курсанти и 4 инженерни за студенти. Срокът за предварителния прием е удължен до 29 май заради извънредното положение.

Отложеният от март изпит бе проведен дистанционно в края на миналата седмица - на него кандидати от цялата страна проверяваха знанията си с 2 теста - общообразователен и по английски език.

Оценка за психологическата пригодност на кандидат курсантите ще дадат тест и интервю, които предстоят. Тези, които преминат успешно онлайн тестовете, ще се явят на задължителните изпити по физическа подготовка и медицински прегледи след отмяна на противоепидемичните забрани.

Системата за дистанционно обучение на курсанти и студенти, както и за магистърските програми се подготвя под ръководството на заместник ректора на ВВВУ подполковник доц. д-р инж. Асен Маринов. Разработката е дело на Мариян Апостолов, бивш възпитаник на училището, и капитан инж. Николай Кънчев, асистент в катедра "Авиационна техника и технологии", съобщи говорителят на вуза Валя Минкова.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Това са първите снимки на снежния леопард Никс, който пристигна на 20 октомври тази година в Софийския зоопарк от зоопарка в Ихлава, Чешка република. Той е настанен в сектор Хищници в зала "Големи котки, терариум и аквариум" и засега се адаптира на спокойствие във вътрешните помещения, определени за него

Гунди се блъска в москвич на Цариградско шосе и по чудо отървава боя! Неразказваната досега култова история е от края на 60-те години. По това време Георги Аспарухов е близък с нападателя на ЦСКА Петър Жеков, с когото са съотборници в националния отбор. Двамата живеят в съседни квартали - Гунди е в "Редута", а Жеката е в близост до хотел "Плиска"

Звездата на "Манчестър Юнайтед" Аарън Уан-Бисака се забърка в грандиозен скандал. Той бе зарязан от дългогодишната си приятелка Риана Бентли, след като наяве изскочиха негови изневери. Последната му любовница се оказа моделката Марлисия Ортис. Американката обяви в онлайн интервю, че е спала с него. Мадамата