Подменят изкуствената трева на футболно игрище в Габрово

https://www.24chasa.bg/region/article/8522167 www.24chasa.bg
Срокът за изпълнение на проекта е 32 дни
Срокът за изпълнение на проекта е 32 дни СНИМКА: Община Габрово

Стартираха дейностите по обновяване на изкуствената трева на футболното игрище в спортен комплекс „Христо Ботев“.  Вече се премахва старата износена настилка, информират от общината.

Предвижда се подравняване и уплътняване на основата с необходимите материали, полагане на нова изкуствена трева и пълнеж. Игралното поле ще бъде оразмерено и наново разчертано, ще бъдат доставени и две нови 7-метрови футболни врати.

 Стойността на договора е 237 313 лв. със срок за изпълнение от 32 календарни дни. Средствата се отпускат безвъзмездно от Министерството на младежта и спорта за изграждането и обновяването на спортни обекти – държавна и общинска собственост. Община Габрово кандидатства с проект в края на 2019 г., който беше одобрен от спортното министерство.

Теренът (4 515 м2) в сегашния си вид бе реконструиран през 2011 г. Тогава бившето сгуриено игрище се превърна в терен с изкуствена трева. Поставено беше външно осветление, както и монтаж на зрителски трибуни.

В изминалите девет години игрището се ползва активно за тренировки на футболните клубове, официални срещи на подрастващите, турнири и различни други спортни прояви на местно и национално ниво. Ползват го и любители на футболната игра.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Зловещият бой между фенове на „Ботев“ (Пд) и „Локомотив“ (Пд) на 24 май сериозно разбуни духовете. Той е бил уговорен и се е провел близо до Асеновградско шосе. В кървавата битка са взели участие по 15 човека от агитка. Целият мач е продължил около минута и половина. Вече се появи и видео на уговорения бой в „Трафикнюз“

Последната ни двойка е от 1993 година, бели лешояди имаме около 100 Иво АНГЕЛОВ Зъл бракониерски изстрел прекъсна полета на черния лешояд Ултрон. Величествената птица беше убита, преди да навърши една година. Тя бе единствената по рода си у нас. Преди около половин век видът изчезва по нашите земи

Красотата изисква жертви. С това е наясно актрисата Ралица Паскалева, за чиято визия се грижи топгримьорът Цецо Андреев. За разкрасителните процедури актрисата, позната с ролята си като д-р Стилянова от сериала "Откраднат живот", се раздели със 100 лв., за които се разплати с Андреев. След като й положи макиажа