Облекчиха общински наематели от заплащането на наеми и такси в Ловеч

https://www.24chasa.bg/region/article/8525238 www.24chasa.bg
Облекчиха общински наематели от заплащането на наеми и такси в Ловеч СНИМКА: Архив

Общинските съветници в Ловеч приеха предложението на кмета Корнелия Маринова за освобождаване от заплащането на наеми, обезщетения и такси на редица категории общински наематели. Предложението бе прието с 30 гласа "За", и без гласове "Против" и "Въздържал се".

С това решение се освобождават от заплащане на 100 % на дължимите месечни наеми за ползването на общински нежилищни имоти, считано от 13 март - датата на преустановяване на функционирането им, съгласно заповед на министъра на здравеопазването, до датата на отмяна на ограничителните мерки.

Облекчението се отнася со наемателите на общински нежилищни имоти, функциониращи като заведения за хранене и развлечения (ресторанти, механи, заведения за бързо обслужване, питейни заведения, кафе-сладкарници и др.), културно-развлекателни обекти, спортни обекти и фитнес зали.

В тази категория са и наемателите на ученически столове/ученически бюфети и отдадените под наем площи в сгради за разполагане на вендинг-автомати и в училищата на територията на община Ловеч.

Също така се освобождават от заплащане на дължимите месечни обезщетения ползвателите на общински терени за разполагане на преместваеми обекти-павилиони.

Платените месечни наемни вноски и обезщетения от наемателите и ползвателите на общински нежилищни имоти през периода на извънредното положение, да се считат за платени вноски за съответстващия период след датата на отмяната им.

През 2020 г. отстъпка 5 на сто да се прави на наемателите и ползвателите на общински нежилищни имоти, възстановили на Община Ловеч до 30 юни размера на дължимата такса за битови отпадъци за цялата година.

Обектите на разрешителен режим - вендинг-автомати, хладилни витрини, маси за консумация, маси за търговия и други, разположени на открито върху терени - общинска собственост и на закрито в общински имоти (сгради), срокът на издадените разрешения за поставяне да се удължи със съответния срок на ограничителните мерки.

Освобождават се от заплащане на 50% от дължими месечни наемни вноски, обезщетения наемателите и ползвателите на общински нежилищни имоти, с изключение на тези, които са освободени на 100%, за срока на действие на въведеното извънредно положение.

Според решението на общинските съветници, свобождаването от дължими месечни наемни вноски, обезщетения и такси да се извършва и за съответните общински имоти, за които бъдат издадени по надлежен ред органичителни мерки, касаещи функционирането им, считано от датата на влизането им в сила или при промяна на нормативната уредба.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Зловещият бой между фенове на „Ботев“ (Пд) и „Локомотив“ (Пд) на 24 май сериозно разбуни духовете. Той е бил уговорен и се е провел близо до Асеновградско шосе. В кървавата битка са взели участие по 15 човека от агитка. Целият мач е продължил около минута и половина. Вече се появи и видео на уговорения бой в „Трафикнюз“

Последната ни двойка е от 1993 година, бели лешояди имаме около 100 Иво АНГЕЛОВ Зъл бракониерски изстрел прекъсна полета на черния лешояд Ултрон. Величествената птица беше убита, преди да навърши една година. Тя бе единствената по рода си у нас. Преди около половин век видът изчезва по нашите земи

Красотата изисква жертви. С това е наясно актрисата Ралица Паскалева, за чиято визия се грижи топгримьорът Цецо Андреев. За разкрасителните процедури актрисата, позната с ролята си като д-р Стилянова от сериала "Откраднат живот", се раздели със 100 лв., за които се разплати с Андреев. След като й положи макиажа