Министър Кралев продължава инспекцията на спортни обекти

https://www.24chasa.bg/sport/article/8527737 www.24chasa.bg
Кралев продължава инспекцията на спортни обекти в страната. Снимка ММС

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев продължава инспекцията на спортни обекти в страната. След Габрово, Русе и Бяла той посети Търговище, за да провери ремонта на залата по вдигане на тежести към спортно училище “Никола Симов”, съобщават от пресцентъра на спортното министерство.

В подобряването на обекта ММС инвестира 70 544, 10 лв. След неговото завършване спортистите от спортен клуб по вдигане на тежести “Светкавица” могат да се ползват от отлични условия за учебно-тренировъчна и спортно-състезателна дейност. Беше направен ремонт на покрива на съоръжението, подменена е дограмата, направено е обновление на фасадата на сградата и сервизните помещения, изградена е нова отоплителна, осветителна и ВиК инсталация.

Предстои ММС да отпусне допълнителни средства за закупуването на пълен комплект спортно оборудване и обзавеждане за съблекалните.

Целта е след ремонта спортът вдигане на тежести да бъде популяризиран сред децата в Търговище, както и приучаването им към системни занимания със спорт. Спортната зала, строена през 70-те години на миналия век, е с площ от 200 кв. м.

По време на инспекцията министър Красен Кралев беше придружен от кмета на града д-р Дарин Димитров, областния управител на Търговище Митко Стайков и европейската шампионка за девойки по вдигане на тежести Ивана Петрова, която се подготвя в залата.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Снежнобялата Хайди ще покори Алпите заедно със собственика си Наша котка се бори за "Гинес"! Снежнобялата Хайди Любопиткова ще опита да влезе в Книгите на рекордите "Гинес" като котката, изминала най-много километри по света. "България Днес" пръв писа за красивото четириного, което заедно със собственика си Данаил Нешев обикаля България и света

Гласуването е онлайн, но победителката ще получи корона на живо Иво АНГЕЛОВ Учителят Тео влиза в необичайна роля! Преподавателят по физика, който подготвя млади таланти, ще връчи наградата на тазгодишната победителка в конкурса "Царица Роза". Теодосий Теодосиев, както е истинското му име, е част от тричленното жури

Благой Иванов-Багата е много доволен от отлагането на неговия мач с Аугусто Сакаи (Браз) в Лас Вегас от ММА веригата UFC. Сблъсъкът трябваше да се проведе в началото на май в Сао Пауло, но заради коронавируса беше пренасрочен. Срещата ще се състои в ранните часове на неделя българско време. „Лагерът се удължи с 3 седмици