Мрежата се покланя пред починалата лекарка. Съпругът й също е на първа линия

https://www.24chasa.bg/region/article/8530900 www.24chasa.bg
Д-р Илиана Иванова Снимка: Фейсбук

Стотици във фейсбук изказват съболезнования на д-р Иванов, съпруг на починалата в Сливен 43-годишна лекарка Илиана Иванова. Той също е на първа линия в битката с коронавируса в инфекциозното отделение. Двамата имат едно дете - момченце.

Колегите й са се борили до последно за живота на д-р Иванова, но заболяването се е развило мълниеносно и тя е била интубирана. Лекарката, която не е имала придружаващи заболявания, е била специалист по педиатрия и инфекциозни болести.

Българите се покланят пред лекарката, дала живота си заради другите.

"Загубихме първия ЛЕКАР в битката с COVID-19, д-р Илиана Иванова от инфекциозно отделение на МБАЛ Сливен. Дълбок поклон пред всеотдайността й! Светла памет и искрени съболезнования на близките и семейството й!". Това написа в социалните мрежи д-р Ваня Косева от Ямбoл, която живeе и работи в Пловдив.

Постът й предизвика серия коментари и съболезнования до семейството на 43-годишната  д-р Илиана Иванова. Мнозина посочват, че лекарката е починала на работното си място, докато други обясняват по телевизиите, че "всичко е точно и всички сме глупаци, които се страхувaт от грипчето".

"За всички, които привеждат в доказателство цифри и статистика, че нямало нищо сериозно - дайте си сметка, че когато статистиката включва вас или ваш близък - става ТРАГЕДИЯ. Бъдете благодарни, че сте извън статистиката (за сега), но НЕ бъдете неразумни!", призовава още д-р Косева.

Доброслав Иванов пише: "Тази вечер Сливен даде жертва на първа линия в борбата с коронавируса :( В инфекциозното отделение на областната болница е починала е д-р Илияна Иванова, вечно светла да бъде паметта и! Дълбок поклон!
И дано здравните власти обърнат сериозно внимание на отделението, в което досега са установени 7 положителни медицински лица, и в което хората работят под страшен риск!"

Под неговия пост също има безброй коментари с поклон пред паметта на докторката. 

Ralitza Nedialkova пише: Колеги, паэете се! Отиде си прекрасна млада жена, достоен лекар! Светъл път на душата й! Теэи с "нарушените" права, които ще ги "чипират" не ни паэят и няма да отгледат детето и! Съболезнования на съпруга и, също лекар на първа линия!

Очаквайте подробности!