Проверен е сигнал за замърсяване на Шуменския язовир

https://www.24chasa.bg/region/article/8531329 www.24chasa.bg
СНИМКА: Pixabay

Експерти от Регионалната инспекция по околната среда и води /РИОСВ/, Басейнова дирекция "Черноморски район" /БДЧР/ и Регионалната лаборатория към Изпълнителната агенция по околна среда провериха състоянието на водите на Шуменския язовир, след подаден сигнал за замърсяване с мътнобяла вода от дъждовната канализация на ВиК-Шумен. Това съобщиха от пресцентъра на екоинспекцията.

При съвместната проверка вчера са присъствали и представители на водното дружество, което е стопанин на дъждовен колектор, вливащ се в язовира.

Взети са две водни проби от повърхностните води на водния обект. Едната е от дерето, преди вливане в язовира, а другата е от водния обект. Взета е и водна проба от отпадъчни води от изхода на дъждовния колектор на бул. "Ришки проход", заустван към язовира.

Експертите са проверили всички ревизионни шахти на дъждовната и на битовата канализация по булеварда. При обследването не е установен източникът на отпадъчните води.

Дадени са две предписания на ВиК - за установяване и предприемане на мерки за предотвратяване на замърсяването на язовира посредством дъждовната канализация по бул. "Ришки проход".

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

На колело, с куче и видимо отслабнал. Това е равносметката за Явор Бахаров близо четири месеца след като бе сгащен в Банско посред пладне да шофира пиян и под въздействието на кокаин и марихуана. "България Днес" улови актьора да джитка с велосипед из столицата. Завързал кучето си на каишка за колелото, Бахаров търчеше по задачи

Боксьорът Благой Найденов гони по религиозни татуировки гуруто им Благой Георгиев, видя "България Днес". Любимият на фолкпевицата ДесиСлава, от която има син, се е нашарил с кръстове и лика на Богорица. Е, има още доста машинката да играе по кожата на Малката Кобра докато стигне Благой, но и това е добро начало

Зловещият бой между фенове на „Ботев“ (Пд) и „Локомотив“ (Пд) на 24 май сериозно разбуни духовете. Той е бил уговорен и се е провел близо до Асеновградско шосе. В кървавата битка са взели участие по 15 човека от агитка. Целият мач е продължил около минута и половина. Вече се появи и видео на уговорения бой в „Трафикнюз“