Първолаците Антонио и Евгени дадоха спестяванията си на клиника в Плевен, и родителите им също станаха дарители

https://www.24chasa.bg/region/article/8540597 www.24chasa.bg
Антонио и Евгени Гъркови дариха всичките си спестявания. СНИМКИ: БОЛНИЦА “Д-Р ГЕОРГИ СТРАНСКИ”

С парите на близнаците бе купена количка за бельо. Родителите им пък осигуриха пералня и сушилня

Близнаците първокласници от Плевен Антонио и Евгени Гъркови дариха всичките си спестявания на клиниката по анестезиология и интензивно лечение към университетската болница “Д-р Георги Странски” в Плевен.

На 17 май Антонио и Евгени ще навършат 8 г., учат в първи клас на училище “Валери Петров”. Идеята им хрумнала, след като видели по новините, че дете от Добрич е дарило спестяванията си. С решението да бъдат полезни на своя град близнаците дават всичките си парички, събрани по празници.

Персоналът на клиниката по анестезиология е благодарен за дарената количка.
Персоналът на клиниката по анестезиология е благодарен за дарената количка.

Семейството подкрепило благородния жест на децата си и попитало познат лекар с какво могат да помогнат на болницата. След съвета на лекаря семейство Гъркови купили пералня със сушилня за клиниката. Отделно с дарените пари от близнаците е купена количка за бельо.

От университетската болница в Плевен благодарят на семейство Гъркови, че са възпитали достойни български деца. За близнаците Антонио и Евгени от клиниката са изготвили грамоти, а персоналът ѝ ще изпрати благодарствено писмо до директора на училище “Валери Петров”.