Интелигентни системи ще сигнализират за проблеми по магистрала "Марица"

https://www.24chasa.bg/region/article/8544532 www.24chasa.bg
СНИМКА: Pixabay

На работна среща по плана за подобряване на безопасността по пътищата в областната администрация в Хасково бе обсъдено поставянето на интелигентни транспортни системи на различни проблеми участъци на автомагистрала "Марица", съобщиха от пресслужбата на държавното учреждение. Те ще предоставят актуална информация за пътната обстановка, наличие на мъгли или друг тип предпоставки, които биха застрашили шофьорите на пътя.

Тема на заседанието бе подобряване на пътната безопасност на територията на областта, с фокус върху аутобана и на участъци от републиканската пътна мрежа, уточниха от администрацията.

На заседанието е било взето решение в срок до 15 май т. г. органите на Пътна полиция - Хасково съвместно с представители на Областно пътно управление - Хасково да изготвят доклад за проблемните участъци на територията на магистрала "Марица".

Обсъдена е била и организацията на буферния паркинг на територията на бившето военно летище "Узунджово", който бе създаден с цел предотвратяване на опашките преди ГКПП Капитан Андреево в посока Турция. Били са отчетени добрата организация и резултатите, които паркингът като временно решение е дал за намаляване предпоставките за пътнотранспортни произшествия на автомагистрала "Марица".