Само един пациент с COVID-19 остава в МБАЛ-Смолян

https://www.24chasa.bg/region/article/8567757 www.24chasa.bg
МБАЛ-Смолян

В Инфекциозно отделение в МБАЛ-Смолян се лекуват трима пациенти с доказан COVID-19, като двамата от тях имат втора отрицателна проба и предстои да бъдат изписани, обяви директорът д-р Марин Даракчиев.

"Съсредоточени сме към тестване на персонала и имаме 45 отрицателни PSR теста и 55 бързи теста, при които при два са установени IgG. Болницата има възможност да работи в нормален ритъм и няма дефицит на персонал в момента", добави д-р Даракчиев. От началото на епидемията заразените в Смолянска област са общо 38.

През миналата седмица под карантина са били 270 души от Смолянска област, от които завърнали се от чужбина 252-ма, съобщи директорът на РЗИ д-р Мими Кубатева.

Новопристигнали през седмицата са 140 лица, а контактни под карантина са 18 човека. „Изпратените проби за PCR са 159, като от тях от РЗИ са 74, от болницата в Смолян – 67, от болницата в Девин – 17. Пробите на медицински персонал са 60. Изпратени са проби за PCR и на 37 лица – целия персонал на дома за стари хора във Фатово, всички са отрицателни. Изпратени са и 27 проби на персонал от дома в Ровино, днес се очакват резултатите. Предстои да се направят такива изследвания на персонала на всички домове в областта“, каза д-р Кубатева.