Ром - брат на убиец, ограбил и пребил дядо в Браница, главният прокурор успокои селото (Обзор)

https://www.24chasa.bg/novini/article/8573438 www.24chasa.bg
Главният прокурор Иван Гешев и главният секретар на МВР Ивайло Иванов (вляво) пристигнаха в харманлийското село Браница заради престъплението.

Ромът Георги Запрянов, който работи като чобанин е арестуван за грабежа над 78-годишния Димитър Господинов от харманлийското с. Браница. Заради наглото престъпление главният прокурор Иван Гешев и главният секретар на МВР Ивайло Иванов отидоха лично в селото, където се проведе и акция срещу битовата престъпност.

В нощта срещу 10 май 32-годишният Георги нахлул в къщата на пенсионера, пребил го с юмруци и ритници, вързал ръцете му и му сложил одеало на главата. След това започнал да тършува из къщата и откраднал потфейла му с 220 лв. Ограбеният дядо е откаран в болница. Той е нападан няколко пъти в последните месеци, разказа синът му във вторник. Сигнал за престъплението подала кметицата на с. Браница Марийка Нейкова. Криминалистите заловили престъпника Георги Запрянов за часове. Неговият брат пък е в затвора за убийство на жена, която ограбил.

Главният прокурор Иван Гешев и главният секретар на МВР Ивайло Иванов се срещнаха с хората от с. Браница.

“Срамота е да се бият възрастни хора, които са работили за държавата и трябва да водят един спокоен живот”, каза Гешев в разговор с кметицата и ѝ благодари за бързата реакция. 

“Нашата цел е безобразията с битовата престъпност поне към края на годината да са намалени чувствително. Държавата трябва да покаже, че е на мястото си. Проблемите с работата и с образованието не можем да ги решим, но сегментът сигурност за хората е нашата задача, и се надявам, до края на годината, нещата с битовата престъпност да изглеждат по различен начин, както с телефонните измами”, увери Гешев. Хората му разказаха за други случаи на бити и ограбени старци, а той поиска повече камери за видеонаблюдение, защото с тях нещата коренно се променят. Увери ги, че МВР и прокуратурата са взели мерки.

Ивайло Иванов допълни, че целият връщащ се у нас от чужбина криминален контингент, за който има данни и по линия на международния обмен, е постоянно в полезрението на органите на реда. “Извършват се много превантивни мероприятия и ще зачестят операциите срещу битовата престъпност”, подчерта главният секретар на МВР.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Зловещият бой между фенове на „Ботев“ (Пд) и „Локомотив“ (Пд) на 24 май сериозно разбуни духовете. Той е бил уговорен и се е провел близо до Асеновградско шосе. В кървавата битка са взели участие по 15 човека от агитка. Целият мач е продължил около минута и половина. Вече се появи и видео на уговорения бой в „Трафикнюз“

Последната ни двойка е от 1993 година, бели лешояди имаме около 100 Иво АНГЕЛОВ Зъл бракониерски изстрел прекъсна полета на черния лешояд Ултрон. Величествената птица беше убита, преди да навърши една година. Тя бе единствената по рода си у нас. Преди около половин век видът изчезва по нашите земи

Красотата изисква жертви. С това е наясно актрисата Ралица Паскалева, за чиято визия се грижи топгримьорът Цецо Андреев. За разкрасителните процедури актрисата, позната с ролята си като д-р Стилянова от сериала "Откраднат живот", се раздели със 100 лв., за които се разплати с Андреев. След като й положи макиажа