Продължава засиленото полицейско присъствие в село Браница

https://www.24chasa.bg/region/article/8575857 www.24chasa.bg
Пребитият Димитър Господинов

Повишеното присъствие на служители на реда ще продължи в село Браница, община Харманли, след инцидента с грабежа, станал преди дни, съобщиха от пресцентъра на ОД на МВР - Хасково. При него 76-годишен мъж бе нападнат и ограбен от свой 32-годишен съселянин, познат на органите на реда. След бързата намеса на полицаите, извършителят бе задържан по горещи следи в рамките на 3 часа. Той е привлечен като обвиняем и му е взета мярка за неотклонение "задържане под стража" от съда, уточниха от полицията.

Вчера в селото по този повод бяха главният прокурор Иван Гешев и главният секретар на МВР Ивайло Иванов. Директорът на ОД на МВР - Хасково, ст. комисар Ангел Цанков е уверил жителите на селото, че усилията за гарантиране на реда и опазването на собствеността в малките населени места е основен приоритет в работата на дирекцията. Той е изтъкнал, че разчита на доброто взаимодействие с кметовете и кметските наместници за осигуряване на спокойствието на хората и за превенция срещу престъпността.

Според кметския наместник на селото, цитиран от пресцентъра на дирекцията на МВР, в момента ситуацията е спокойна и напрежение сред хората няма.

Междувременно бяха оповестени и резултатите от полицейската операция за противодействие на битовата престъпност в областта. Задържани са били петима, проверени са били 12 души с две и повече досъдебни производства, 40 търговски обекта и 246 лица, поставени под карантина. Установени са били двама мъже в Хасково и Симеоновград, нарушили карантината, за което са образувани 2 досъдебни производства.

В акцията са участвали 119 полицейски служители с 52 автомобила, с изградени 21 КПП. Проверени са били общо 446 лица и 320 автомобила. Разкрити са били 15 престъпления, съставени са били 7 електронни фиша, 18 акта и 22 фиша по ЗДвП, както и 11 акта по Закона за българските документи за самоличност.