Община Русе и Русенският университет си сътрудничат в изследване на подлези и надлези

https://www.24chasa.bg/region/article/8577693 www.24chasa.bg
Община Русе и катедра „Транспорт“ към Русенския университет си сътрудничат за обследване СНИМКИ: Общината

Състоянието на подлезите и надлезите на територията на Община Русе и възможността им за оптималната експлоатация ще бъдат предмет на изследване, което ще прoведат експерти от местна администрация и Русенския университет. Това съобщиха от пресцентъра на Община Русе.

Сътрудничеството между двете институции ще бъде и в посока подобряване на инфраструктурата в града. Това стана ясно по време на среща между заместник-кметът по комунални дейности в Община Русе Димитър Недев, началникът на отдел „Транспорт“ Кремена Минева и ръководството на университета в лицето на председателя на Общото събрание на Русенския университет проф. Велизара Пенчева.

Общината ще използва опита и технологиите, с които катедра „Транспорт“ в университета разполага, за да се направи анализ на пътникопотока и маршрутите на движение на русенци. В анализа ще бъдат включени и варианти за оптимизиране на наличните подлези и надлези в града, с цел безопасното им използване. Голяма част от тези инфраструктурни съоръжения са изградени в бившите индустриални зони на града. Тогава те са имали за цел да осигурят безопасното преминаване на работниците през булевардите, но към днешна дата вече не се използват.

Специалистите от университета ще участват и в обследване на потока на автомобили в различните части на града. Данните от това проучване ще се използват при формирането на зони за паркиране, както в кварталите, така и в централната градска част.

В края на срещата представителите на Община Русе се запознаха и с проектите, по които работи катедра Транспорт, мобилната лаборатория и наличната техника, с която се обучават студентите.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Зловещият бой между фенове на „Ботев“ (Пд) и „Локомотив“ (Пд) на 24 май сериозно разбуни духовете. Той е бил уговорен и се е провел близо до Асеновградско шосе. В кървавата битка са взели участие по 15 човека от агитка. Целият мач е продължил около минута и половина. Вече се появи и видео на уговорения бой в „Трафикнюз“

Последната ни двойка е от 1993 година, бели лешояди имаме около 100 Иво АНГЕЛОВ Зъл бракониерски изстрел прекъсна полета на черния лешояд Ултрон. Величествената птица беше убита, преди да навърши една година. Тя бе единствената по рода си у нас. Преди около половин век видът изчезва по нашите земи

Красотата изисква жертви. С това е наясно актрисата Ралица Паскалева, за чиято визия се грижи топгримьорът Цецо Андреев. За разкрасителните процедури актрисата, позната с ролята си като д-р Стилянова от сериала "Откраднат живот", се раздели със 100 лв., за които се разплати с Андреев. След като й положи макиажа