Потвърдиха ареста на обвиняем за шофиране след употреба на наркотици в Русе

https://www.24chasa.bg/novini/article/8577844 www.24chasa.bg

Състав на Окръжен съд – Русе потвърди законосъобразността на мярката задържане под стража, определена от районните магистрати спрямо 21-годишен младеж, управлявал МПС под влиянието на два вида наркотични вещества, като деянието е било извършено повторно. Според обвинението, това се е случило на 22 април в Русе.

Нарушителят М. И. оспорва пред въззивната инстанция правилността и законосъобразността на определението на Районния съд, с което му е взета най-тежката мярка за неотклонение. Защитата му изтъква липсата на опасност обвиняемият да извърши друго престъпление и да се укрие, тъй като имал постоянен адрес, оказал е съдействие на разследващите и е признал извършеното.

Представителят на Окръжна прокуратура поискал потвърждаването на първоначалния арест предвид извършеното тежко умишлено престъпление, за което се предвижда наказание лишаване от свобода от една до пет години и глоба.

Въззивната инстанция споделила извода на Районен съд – Русе, че в случая предвидените в закона цели биха били постигнати в най-пълна степен единствено с вземането на най-тежката мярка за неотклонение. Първоинстанционният съд правилно е приел, че съществува реална опасност М. И. отново да извърши престъпление, предвид и справката му за съдимост, от която е видно, че е осъждан един път за същото престъпление.

И този съдебен състав преценил, че е налице опасност обвиняемият да се укрие с цел да избегне и осуети полагащата му се наказателна отговорност. Определението на Окръжен съд – Русе, с което се потвърждава взетата по отношение на М. И. мярка за неотклонение задържане под стража е окончателно.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Боксьорът Благой Найденов гони по религиозни татуировки гуруто им Благой Георгиев, видя "България Днес". Любимият на фолкпевицата ДесиСлава, от която има син, се е нашарил с кръстове и лика на Богорица. Е, има още доста машинката да играе по кожата на Малката Кобра докато стигне Благой, но и това е добро начало

Зловещият бой между фенове на „Ботев“ (Пд) и „Локомотив“ (Пд) на 24 май сериозно разбуни духовете. Той е бил уговорен и се е провел близо до Асеновградско шосе. В кървавата битка са взели участие по 15 човека от агитка. Целият мач е продължил около минута и половина. Вече се появи и видео на уговорения бой в „Трафикнюз“

Красотата изисква жертви. С това е наясно актрисата Ралица Паскалева, за чиято визия се грижи топгримьорът Цецо Андреев. За разкрасителните процедури актрисата, позната с ролята си като д-р Стилянова от сериала "Откраднат живот", се раздели със 100 лв., за които се разплати с Андреев. След като й положи макиажа