Баща и син от Хасково са осъдени на пробация за нарушена карантина

https://www.24chasa.bg/region/article/8577938 www.24chasa.bg
СНИМКА: Pixabay

Баща и син от Хасково са осъдени на "Пробация" за нарушаването на наложената задължителна карантина по две отделни досъдебни производства на Районна прокуратура - Хасково, съобщиха от пресцентъра на държавното обвинение. Ш. А. /46 г./ и сина му Х. А. / 22 г./ не спазили домашната изолация на посочения адрес на 27 март тази година.

По споразумения на прокуратурата и защитата на обвиняемите, одобрени от Районен съд - Хасково, на двамата родственици са били наложени наказания "Пробация" с мерките "Задължителна регистрация по настоящ адрес" за срок от 1,5 години, "Задължителни периодични срещи с пробационен служител" за същия срок и "Безвъзмезден труд в полза на обществото" в размер на 160 часа за срок от една 1,5 години.

Според фактологията по казуса, на 20 март 2020 г. Ш. А. и Х. А., се върнали от Германия, като трябвало да изпълняват задължителна карантина на един и същи адрес в Хасково. На 27 март полицейски служители извършили проверка в дома им. Те установили, че двамата отсъстват. След като се свързали по телефона с тях, бащата и сина обяснили, че отиват на погребение на свой близък.

Определенията за одобряване на споразуменията на Районен съд - Хасково са окончателни, се допълва в съобщението.