До 10 г. затвор грози рецидивист за кражба на укрепваща мрежа на АМ "Марица"

https://www.24chasa.bg/region/article/8580702 www.24chasa.bg
До 10 г. затвор грози рецидивист за кражба на укрепваща мрежа на АМ "Марица" СНИМКА: Архив

По искане на Районна прокуратура – Харманли е задържан от съда 25-годишен мъж за кражба на укрепваща стоманена мрежа от района на автомагистрала „Марица“ край гр. Симеоновград. Това съобщиха от пресцентъра на държавното обвинение.

Б.М. e привлечен като обвиняем за това, че в периода от началото на месец февруари 2020 г. до 28 февруари 2020 г., в съучастие, като извършители, с обвиняемия Д.Д., отнели чужди движими вещи. Това са: 618,20 кв.м укрепваща стоманена, поцинкована мрежа, 80 м стоманено въже и 11 броя арматурни шила. Всичко е на обща стойност 3 718 лева.

Кражбата е от района на км 49-900 на автомагистрала „Марица“ в землището на гр. Симеоновград, обл. Хасково, собственост на Агенция „Пътна инфраструктура“, гр. София.

Б.М. е привлечен като обвиняем и за това, че на 23 април 2020 г., от гр. Симеоновград, от търговски обект, отнел чужди движими вещи – алкохол, от владението на собственика, без неговото съгласие, като деянието е извършено повторно и в немаловажен случай. До момента Б.М. е осъждан четири пъти – за грабеж и за кражби.

За деянието, за което е привлечен като обвиняем Б.М., законът предвижда наказание от 1 до 10 г. „лишаване от свобода“.

Спрямо другия обвиняем Д.Д. е определена мярка „подписка“, като той няма предишни осъждания.

Определението на Районен съд – Харманли подлежи на протест и обжалване пред Окръжен съд – Хасково.