Започна полагането на нов водопровод в най-големия квартал в Перник

https://www.24chasa.bg/region/article/8584235 www.24chasa.bg
Кметът на Перник Станислав Владимиров СНИМКА: Архив

Започна полагането на нов водопровод в най-големия пернишки квартал "Изток", съобщи общинският пресцентър. Ремонтът е част от мащабна програма за подмяна на остарялата водопроводна мрежа на Перник.

Тръбите, които ще бъдат монтирани, са от високоустойчив материал. Там, където е възможно, те ще бъдат полагани по безизкопен начин със сондажна машина.

"Изток" е вторият квартал, в който старите етернитови тръби ще бъдат подменени. Реновацията на водопроводната мрежа в Перник започна от квартал "Църква", където за първи път в общината бе приложена безизкопна технология със специализирана техника тип "къртица", допълва БТА.

В близките дни ще се ремонтира и централният водопровод за гр. Батановци. Паралелно ще тече реконструкция на мрежата в централната градска част.

Ще бъде подменен общо 56 км водопровод в целия град. За реконструкция на водопроводната мрежа в Перник са сключени договори с три фирми, които според кмета Станислав Владимиров са най-добрите в сектора. Очаква се през есента ремонтът на всички обекти по водопреносната мрежа на Перник да приключи.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Зловещият бой между фенове на „Ботев“ (Пд) и „Локомотив“ (Пд) на 24 май сериозно разбуни духовете. Той е бил уговорен и се е провел близо до Асеновградско шосе. В кървавата битка са взели участие по 15 човека от агитка. Целият мач е продължил около минута и половина. Вече се появи и видео на уговорения бой в „Трафикнюз“

Последната ни двойка е от 1993 година, бели лешояди имаме около 100 Иво АНГЕЛОВ Зъл бракониерски изстрел прекъсна полета на черния лешояд Ултрон. Величествената птица беше убита, преди да навърши една година. Тя бе единствената по рода си у нас. Преди около половин век видът изчезва по нашите земи

Красотата изисква жертви. С това е наясно актрисата Ралица Паскалева, за чиято визия се грижи топгримьорът Цецо Андреев. За разкрасителните процедури актрисата, позната с ролята си като д-р Стилянова от сериала "Откраднат живот", се раздели със 100 лв., за които се разплати с Андреев. След като й положи макиажа