Заточен французин в Пловдив се любува на Античния театър (снимки)

https://www.24chasa.bg/region/article/8586361 www.24chasa.bg
Французинът се радва най-много на отворените музеи и галерии на Трихълмието.

Първият посетител на Античния театър е французин, който от два месеца не може да напусне Пловдив заради извънредното положение. Това съобщиха от Общинския институт "Старинен Пловдив". Той пристигнал в март и досега живее в града на тепетата. Французинът си купил комбиниран билет за посещение на 5 обекта в Стария град. 

Той разказал на уредниците, че се радва на отворените музеи и галерии в Пловдив и няма търпение да ги посети. Сред първите най-нетърпеливи туристи в Стария град бе и българско семейство, пристигнало специално, за да види постоянната експозиция на Златю Бояджиев.

Екипът на ОИ „Старинен Пловдив” е създал стриктни условия за спазване на епидемиологичните мерки, разпоредени от Министерството на здравеопазването, съобщи директорът Богомил Грозев. 

Французинът е пристигнал у нас през март, непосредствено преди обявяването на извънредното положение.
Французинът е пристигнал у нас през март, непосредствено преди обявяването на извънредното положение.

На Античен театър и Римски стадион са обособени отделно вход и изход, а в къщите се допускат по 2-ма души или четиричленно семейство, съгласно заповедта на здравния министър.

Създадена е специална организация за посещение на Римския стадион с отделни вход и изход.
Създадена е специална организация за посещение на Римския стадион с отделни вход и изход.

На входовете на обектите, на билетните каси и туристическите центрове са разположени дезинфектанти за посетителите и инструкции за достъп. Пояснения и контрол за спазването им осъществяват служителите в обектите.

Охранителите на обектите също с маски.
Охранителите на обектите също с маски.

Влизането в обектите на "Старинен Пловдив " става задължително с предпазна маска. Създадена е и организация за дезинфекция на повърхностите, до които се докосват посетителите и служителите.

Дезинфектанти са разположени на входовете на възрожденските къщи.
Дезинфектанти са разположени на входовете на възрожденските къщи.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Зловещият бой между фенове на „Ботев“ (Пд) и „Локомотив“ (Пд) на 24 май сериозно разбуни духовете. Той е бил уговорен и се е провел близо до Асеновградско шосе. В кървавата битка са взели участие по 15 човека от агитка. Целият мач е продължил около минута и половина. Вече се появи и видео на уговорения бой в „Трафикнюз“

Красотата изисква жертви. С това е наясно актрисата Ралица Паскалева, за чиято визия се грижи топгримьорът Цецо Андреев. За разкрасителните процедури актрисата, позната с ролята си като д-р Стилянова от сериала "Откраднат живот", се раздели със 100 лв., за които се разплати с Андреев. След като й положи макиажа

Последната ни двойка е от 1993 година, бели лешояди имаме около 100 Иво АНГЕЛОВ Зъл бракониерски изстрел прекъсна полета на черния лешояд Ултрон. Величествената птица беше убита, преди да навърши една година. Тя бе единствената по рода си у нас. Преди около половин век видът изчезва по нашите земи