Търговка към възрастна пловдивчанка: Черешите още не са за пенсионери! (снимки)

https://www.24chasa.bg/region/article/8591859 www.24chasa.bg
Живка Маринова чу, че черешите още не са за персионери. Снимки: Авторът

Безбожна скъпотия! Така възрастната пловдивчанка Живка Маринова коментира цените на пазара до Гребната база. Жената едва успя да си купи половин килограм ягоди в неделния ден. "Намерих ги по 5 лв. На другите сергии са 5,50 - 6 и дори 7 лева", каза тя. 

Търсейки по-изгодна стока, Маринова се спря до сергия на млада продавачка и плахо попита колко са черешите.

"Още не са за пенсионери! 14 лева е килограмът, ще изчакате седмица-две, за да паднат", отговори продавачката. Маринова се обърна натъжена и си тръгна.

Какви са тези цени, недоумяваше пловдивчанката. Краставиците се предлагат между 3,50 и 4 лева. Тиквичките вървят по 2,50, а най-евтините домати са 3,50 лева. 

Маринова чула от своя приятелка, че вчера на един от пазарите в "Кючук Париж" черешите се продавали за 5 лева, ягодите - за 4, а краставиците - за 1,20. Решила днес да излезе до близкия пазар на Гребната база, но видя, че такива цени просто няма. "Все едно живеем в различни градове. Как в един квартал може да е по-евтино, а в друг - не", недоумяваше тя.

Разбира се, на въпросния пазар имаше череши и по 8 лева, но те бяха дребни и с недобър външен вид. "Ще почакаме", каза пенсионерката и си тръгна с половин килограм ягоди.

Според производители черешите ще почнат да зреят след 24 май. Тази пролет обаче ранните сортове бяха попарени от слана и не е изключено цените да останат по-високи.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Зловещият бой между фенове на „Ботев“ (Пд) и „Локомотив“ (Пд) на 24 май сериозно разбуни духовете. Той е бил уговорен и се е провел близо до Асеновградско шосе. В кървавата битка са взели участие по 15 човека от агитка. Целият мач е продължил около минута и половина. Вече се появи и видео на уговорения бой в „Трафикнюз“

Красотата изисква жертви. С това е наясно актрисата Ралица Паскалева, за чиято визия се грижи топгримьорът Цецо Андреев. За разкрасителните процедури актрисата, позната с ролята си като д-р Стилянова от сериала "Откраднат живот", се раздели със 100 лв., за които се разплати с Андреев. След като й положи макиажа

Последната ни двойка е от 1993 година, бели лешояди имаме около 100 Иво АНГЕЛОВ Зъл бракониерски изстрел прекъсна полета на черния лешояд Ултрон. Величествената птица беше убита, преди да навърши една година. Тя бе единствената по рода си у нас. Преди около половин век видът изчезва по нашите земи