Почина болният от коронавирус в Търговище

https://www.24chasa.bg/region/article/8598042 www.24chasa.bg
МБАЛ-Търговище

Почина болният от коронавирус в Търговище. 53-годишният мъж, жител на поповското село Зараево, е издъхнал тази нощ в 4 часа, каза за БТА областният управител на Търговище и председател на местният щаб за борба с COVID-19 Митко Стайков.

Мъжът бе настанен в Инфекциозното отделение на МБАЛ - Търговище. Бил е поставен на изкуствена белодробна интубация през последните четири дни. До снощи е бил в стабилно състояние. "Картината при него се разви типично и в пълен обем за болестта", коментира главният лекар на областната болница д-р Иван Светулков.

Трупът на пациента, при когото болестта бе потвърдена на 8 май, е в патологичното отделение. Предупредени са траурните агенции в областта. Предстои той да бъде транспортиран в затворен ковчег до родното му село. Според изискванията ще бъде погребан в тесен кръг, без да се отваря ковчегът, уточни Стайков. Семейството му е все още е под карантина, която изтича след 2 дни.

В здравното заведение ще бъде извършена цялостна крайна дезинфекция. Предстои изследване на персонала от ОАРИЛ и Инфекциозното отделение на болницата в Търговище.