Арестуваният лихвар в Пловдив организирал платен секс в палата си (Снимки)

https://www.24chasa.bg/novini/article/8599401 www.24chasa.bg
Спецполицаи охраняват палата на Менду. Снимки: Руслан Йорданов

Полиция и разследващи са окупирали в момента четириетажна къща на ул. "Стойчо Мушанов" в Аджисан махала в Пловдив, където живее Стефан Асенов по прякор Менду. Тази сутрин той бе арестуван. Срещу него е образувано досъдебно производство за лихварство, пране на пари, данъчни престъпления, склоняване към проституция, съобщиха от прокуратурата. Открити килограми злато и пачки с пари. Претърсват се 10 адреса.

В гаража на Менду е спряно скъпо беемве, около което са струпани разследващи, видя екип на 24plovdiv.bg. Живеещите на ул. "Стойчо Мушанов" с любопитство наблюдават действията им. 

"Менду не се занимава с нищо. Чудим се откъде има пари да кара различни скъпи коли", коментират съседи. По думите им преди десетина години Стефан купил три къщи, съборил ги и си направил палата. В него имало и хотелска част.

Комшиите твърдят, че непрекъснато са виждали да влизат и излизат млади българки и ромки, придружени от мъже. За хората от ул. "Стойчо Мушанов" било ясно, че става въпрос за проституция.

"Не си говоря с Менду, откакто изхвърли строителен боклук пред дома ми. Направих му забележка, а той ме наплю", обяснява съседката Венка Таскова. Тя разказа, че Асенов често биел жена си Кайме. Стигало се и до болница. Миналия ден съпругата на лихваря била с насинено око. Оплакала се, че пак й бил посегнал.

Според други обитатели на Аджисана Менду бил добър човек, услужвал с пари на всеки, изпаднал в нужда.

"Печели добре човекът, вкарва автомобили от чужбина", добавят защитниците на лихваря.

От полицията заявиха, че повече подробности за разследването ще бъдат оповестени на брифинг утре.