7 месеца пробация за "сериен" нарушител на карантината в Смолян

https://www.24chasa.bg/region/article/8599776 www.24chasa.bg
Илюстрация: Pixabay

Първа присъда за нарушаване на карантината в Смолянска област издаде Районен съд-Смолян. Тя е за 21-годишният Севдалин Костадинов, който трябва да изтърпи наказание от седем месеца пробация. Съдът не му наложил и глоба в тази случай, заради статута на младия мъж в обществото - сирак е, не работи, няма дори къде да живее.Пробата му за коронавирус е отрицателна.

Костадинов стана известен, че за период от 10-на дни бе залавян 4 пъти да нарушава карантината. Тя му бе наложена на 13 ти април на връщане от Швеция през КПП-Русе 14-дни – до 26 април включително. Посочил е адрес в Смолян, но се оказало, че апартаментът е общински. Полицията и здравните власти са правили опит да го настанят при роднини в село Петково и Елховец, но те не го искали.

Негов чичо от рудоземското село Боево склонил да го приюти. От домът му обаче изчезнали два мобилни телефона, счупен бил голям телевизор и били задигнати 6 200 шведски крони на стойност 1 500 лв. Последното място, където живял младежа и бел заловен в нарушение, е било в селскостопанска постройка в село Турян.