Общински съветници: На Бургас е нужна агресивна реклама в туризма

https://www.24chasa.bg/region/article/8600316 www.24chasa.bg
Живко Табаков СНИМКА: Архив

"Зелената зона" да отпадне - ако остане, да е само за юли и август и без уикендите, искат от ДБГ

Бургас се нуждае от спешна агресивна реклама, за да привлече туристи в тази кризисна ситуация. Това обявиха общинските съветници от Движение България на гражданите сред срещи с представители на бранша. Според Живко Табаков, който е и председател на комисията по туризъм в Общинския съвет, от бюджета на общината трябва да се заделят 50 хил. лв. за външна, медийна и онлайн реклама за представянето на града като сигурна туристическа дестинация.

"Това би дало известна преднина на Бургас пред останалите големи градове в страната в битката за всеки един турист. Изключително важно е тази мярка да бъде приложена сега, когато много хотели, ресторанти и туристически обекти реорганизират своите рекламни стратегии и запълват своите заетости. Агресивното рекламиране на община Бургас от една страна ще помогне на местния бизнес, а от друга - ще насочи българския турист да избере и предпочете именно нашия район за своята лятна почивка", коментира Табаков.

Съветниците от ДБГ смятат още, че въвеждането на "зелената зона" в подходите около плажа и Морската градина трябва да отпадне. Платеното паркиране в тази част на града трябваше да влезе в сила от 2 май, но по разпореждане на кмета Димитър Николов бе отменено до второ нареждане. 

От ДБГ винаги сме били на позицията, че "зелената зона" изобщо удря по малкия и средния бизнес, който иска да привлича клиенти, а развитието на малките и средните предприятия е ключово за България и икономиката ни, както и за туристическия отрасъл. Според общинските съветници, ако все пак се въведе, трябвало да важи само за юли и август и да отпадне за уикендите.

Затова подобни мерки трябва да бъдат много внимателно премислени преди да бъдат въведени. С оглед на настоящата ситуация, считаме за резонно намаляването на действие на „зелената зона” в частта около Морската градина само за месеците юли и август, като отпадне пълното й функциониране през уикендите. „зелената зона” нанесе известни щети на бизнеса в Морската градина през времето на нейното функционира в не толкова кризисен момент, а сега очакванията са загубите да бъдат далеч по-значителни”, коментират още общинските съветници от ДБГ-Бургас. И като допълнителни мерки за преодоляване на последиците с кризата от COVID-19 предлагат още намаляване на цените за ползване на спортни съоръжения, зали, сцени и театри за провеждането на платени спортни и културни мероприятия със 70 % до приключване на действието на извънредна обстановка, сваляне с 50% на такса битови отпадъци на заведенията за хранене и развлечения с 50 % до издаването на нова заповед от министъра на здравеопазването на РБ България, с която да им бъде позволено да работят на пълен капацитет. В пакета от 7 мерки, предлрожени от ДБГ за гласуване в общинския съвет, се иска още нова методиха за изчисляване на тротоарното право. Заплащането на таксата за заведенията на хранене и развлечения да се изчислява на база квадратура брой разположени маси за месеците май, юни, юли, август и септември, а не както досега на квадратен метър за цяла заета площ. Другите им предложения са намаляване с 50% наемите за рекламно-информационните елементи след изтичане на извънредна обстановка до 31 октомври 2020 г. и подновяване на изтичащите им разрешителни - без авансови вноски, както и преустановяване действието на чл. 33, ал. 2, т. 1 от Наредбата за период от една година след извънредната обстановка.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Бразилската футболната легенда Ривалдо се радва на женски ласки в басейн. Той и половинката му Елиза се натискат във водата. Двамата в момента се намират в Уиндърмиър, Флорида. Под кадъра хубавицата е написала: "Любовен басейн", с което намеква какво е намислила за футболиста под жаркото слънце. "Златната топка" е женен за доста по-младата от него

Буят ще е дистанцията с давещия се КОЙ Е ТОЙ Стоян Андонов е роден на 19 ноември 1959 г. От 1994-а е председател на Националната комисия по водно спасяване към БЧК. Той е индивидуален световен шампион по водно спасяване и дългогодишен ръководен деятел на българското водно спасяване с неоспорим и забележителен принос за неговото административно

Топ моделът Ирина Шейк не страда особено след раздялата с актьора и продуцент Брадли Купър. Рускинята, която навремето топлеше леглото и на футболната суперзвезда Кристиано Роналдо, участва в нова рекламна кампания на бельо. Тя сложи прозрачен сутиен за кеф на милионите си фенове по света. Кадрите бяха част от фотосесията за италианската марка