Отнемат 8 шофьорски книжки за срок от 3 месеца (Снимки)

https://www.24chasa.bg/region/article/8603747 www.24chasa.bg
Комисар Неделчо Рачев – началник отдел „Охранителна полиция и КАТ” при ОДМВР – Бургас. Снимка: ОДП Бургас

Осем шофьорски книжки ще бъдат отнети за срок от 3 месеца, съобщиха от Областната дирекция на МВР - Бургас.

Паралелно с това на водачите, превишили скоростта на територията на Бургаска област в рамките на акция „Скорост” ще бъдат наложени и парични санкции. Това обяви на брифинг днес комисар Неделчо Рачев – началник отдел „Охранителна полиция и КАТ” при ОДМВР – Бургас.

Камерите за скорост в стартиралата на 13-ти май акция „Скорост” засекли три драстични случая на нарушения – с 135 км./ч., 133 км./ч. и 131 км./ч. приограничение от 60 км. Нарушителите ще бъдат санкционирани с глоби от 900 и1000 лв., както и три месеца лишаване от свидетелство за управление на МПС, категоричен е комисар Рачев.

Отнемат 8 шофьорски книжки за срок от 3 месеца (Снимки)

В хода на акцията са констатирани общо 1 271 нарушенията на скoростта натериторията на Бургаска област. Пет от осемте водачи, на които ще им бъдат отнетишофьорските книжки вече са установени и са получили фишoвете си. Предприети са незабавни мерки за провеждане на бързи административни производства.

„Контролът на ОДМВР – Бургас по повод управлението на МПС от водачи, употребили алкохол, също е непрестанен”, заяви още комисар Неделчо Рачев –„Последният случай, който нашумя, е за шофьорът хванат с 3,47 промила натериторията на Каблешково. Той е установен и е образувано бързо производство. Очаква се съдебното решение”.

Според комисар Рачев ОД МВР - Бургас прилага устойчиви мерки с разполагането на мобилни, преносими и стационарни камери законтрол на скоростта на територията на цялата област, като екипите, сменят честоместата си и извършват проверки на МПС от водачи, употребили алкохол илинаркотици.

От началото на месец април до настоящия момент са установени 32 случая на шофьори, шофиращи след употреба на алкохол. Санкциите спрямо тях също ще са изключително строги. В заключение комисар Неделчо Рачев призовава гражданите за повишено внимание и спазване на правилата за движение по пътищата.

На 22 май контролът се засилва, а органите на реда ще бъдатбезкомпромистни и стриктни към нарушителите.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Бразилската футболната легенда Ривалдо се радва на женски ласки в басейн. Той и половинката му Елиза се натискат във водата. Двамата в момента се намират в Уиндърмиър, Флорида. Под кадъра хубавицата е написала: "Любовен басейн", с което намеква какво е намислила за футболиста под жаркото слънце. "Златната топка" е женен за доста по-младата от него

Буят ще е дистанцията с давещия се КОЙ Е ТОЙ Стоян Андонов е роден на 19 ноември 1959 г. От 1994-а е председател на Националната комисия по водно спасяване към БЧК. Той е индивидуален световен шампион по водно спасяване и дългогодишен ръководен деятел на българското водно спасяване с неоспорим и забележителен принос за неговото административно

Топ моделът Ирина Шейк не страда особено след раздялата с актьора и продуцент Брадли Купър. Рускинята, която навремето топлеше леглото и на футболната суперзвезда Кристиано Роналдо, участва в нова рекламна кампания на бельо. Тя сложи прозрачен сутиен за кеф на милионите си фенове по света. Кадрите бяха част от фотосесията за италианската марка