Слънчев бряг с нова локална канализация срещу наводнения

https://www.24chasa.bg/region/article/8604841 www.24chasa.bg
Златко Димитров СНИМКА: Архив

Започва мащабно озеленяване на 30 места в комплекса

Край на наводненията в Слънчев бряг при обилни дъждове. За този сезон е изградена локална попивна канализация, която обезпечава събирането на вода при валежи на ул. "Първа", крайбрежната алея, както и на ключови вътрешни улици в зона Изток, обяви изп. директор на "Слънчев бряг" АД Златко Димитров. Тя е реализирана чрез поставянето на подземни резервоари, които осигуряват събирането на водата при валежи.

Комплексът няма изградена дъждовна канализация и за това се търсят локални решения на местата, където традиционно се получават проблеми при обилни превалявания.

От утре в Слънчев бряг започва мащабно озеленяване и поддръжка на зелени площи на над 30 локации. 

"Въпреки трудностите около началото на този сезон, "Слънчев бряг" АД изпълнява задълженията си на добър стопанин и ще подготви инфраструктурата в комплекса по най-добрия възможен начин. Защото рехабилитацията на улици, тротоари, осветление и подръжката на зелени площи улесняват бизнеса и собствениците в комплекса и правят визията на Слънчев бряг по-приятна за туристите", заяви заяви изп. директор на дружеството Златко Димитров.

"Очакваме и имаме уверението, че Община Несебър, които имат ангажимент по почистването, ще започнат миене на улици и тротоари", допълни Димитров.

По време на подготвителните дейности ще бъдат възстановени пейки, както и осветлението в комплекса.

За преодоляване на кризата от COVID-19 "Слънчев бряг" АД обяви мерки към бизнеса, с които всички цени за ползване на инфраструктурата и услуги в Слънчев бряг за сезон 2020 се намалят с до 50%. 

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Бразилската футболната легенда Ривалдо се радва на женски ласки в басейн. Той и половинката му Елиза се натискат във водата. Двамата в момента се намират в Уиндърмиър, Флорида. Под кадъра хубавицата е написала: "Любовен басейн", с което намеква какво е намислила за футболиста под жаркото слънце. "Златната топка" е женен за доста по-младата от него

Буят ще е дистанцията с давещия се КОЙ Е ТОЙ Стоян Андонов е роден на 19 ноември 1959 г. От 1994-а е председател на Националната комисия по водно спасяване към БЧК. Той е индивидуален световен шампион по водно спасяване и дългогодишен ръководен деятел на българското водно спасяване с неоспорим и забележителен принос за неговото административно

Топ моделът Ирина Шейк не страда особено след раздялата с актьора и продуцент Брадли Купър. Рускинята, която навремето топлеше леглото и на футболната суперзвезда Кристиано Роналдо, участва в нова рекламна кампания на бельо. Тя сложи прозрачен сутиен за кеф на милионите си фенове по света. Кадрите бяха част от фотосесията за италианската марка