Зам. министър от Поморие: Непродаденото вино в складове

https://www.24chasa.bg/novini/article/8604964 www.24chasa.bg


     Извънредни мерки ще подпомогнат лозаро-винарския сектор в България, който изпитва затруднения в следствие на пандемията от COVID-19. Това стана ясно по време на информационна среща на Министерството на земеделието, храните и горите  в Поморие. Лозари и винопроизводители от област Бургас, както и от Варна имаха възможността да получат повече информация за подготвените механизми от зам.-министър Лозана Василева.

Домакин на дискусията бе кметът на Поморие Иван Алексиев, участие взеха участие и народните представители от ГЕРБ-Бургас Ася Пеева и Галя Желязкова. На срещата присъстваха и Владимир Крумов, зам.-областен управител на област Бургас, Лидия Станкова, директор на Областна дирекция „Земеделие“ – Бургас, както и Росица Симеонова, председател на местната Лозаро - винарска камара.
Важен момент за бранша е разработване на мярка „Съхранение на вино“ за включването в Националната програма за подпомагане на лозаро-винарския сектор (НППЛВС) 2019 – 2023 г. Това решение бе анонсирано преди ден по време на видеоконферентна среща с министър Десислава Танева и изпълнителния директор на ДФ „Земеделие“ Васил Грудев. Присъстващите в Летния театър в Поморие получиха повече информация за тази мярка. Подпомагането на винарските предприятия ще бъде насочено към складиране на вино с цел временното му оттегляне от пазара заради невъзможността да бъде пласирано вследствие на пандемията от COVID-19.
„Регионът на Поморие е известен в цялата страна, а и в световен мащаб като производител на качествена продукция. Има добър сигнал от представителите на бранша за обединение около решението да бъде отворен, в началото на месец юли, втори целеви прием по мярка „Инвестиции в предприятия“ само за авансови плащания от бюджет 2020 година“, коментираха бургаските депутати. Обсъдено бе и подготвеното предложение от министър Танева до ЕК България да разработи собствена компенсаторна програма за сектора във връзка с справяне с пандемията Covid-19.
Анонсирано бе и обнародваното изменение на Наредба № 6 от 2018 г., което урежда прилагането на кризисната мярка „Събиране на реколтата на зелено“ през 2020 г. Максималният размер на подпомагане, който може да получи бенефициент по мярката за 2020 г. е 3036,86 лв./ха. В момента по нея е активен прием в Изпълнителната агенция по лозата и виното със срок до 5 юни, а заявления по мярката в ДФЗ ще се приемат от 15 до 19 юни.
Лозарите и винарите от региона на Поморие използваха възможността да отправят въпроси и предложения към бургаските депутати от ГЕРБ Ася Пеева и Галя Желязкова, както и към зам.-министър Василева. Те бяха представени от винопроизводителя Младен Върбанов.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Бразилската футболната легенда Ривалдо се радва на женски ласки в басейн. Той и половинката му Елиза се натискат във водата. Двамата в момента се намират в Уиндърмиър, Флорида. Под кадъра хубавицата е написала: "Любовен басейн", с което намеква какво е намислила за футболиста под жаркото слънце. "Златната топка" е женен за доста по-младата от него

Буят ще е дистанцията с давещия се КОЙ Е ТОЙ Стоян Андонов е роден на 19 ноември 1959 г. От 1994-а е председател на Националната комисия по водно спасяване към БЧК. Той е индивидуален световен шампион по водно спасяване и дългогодишен ръководен деятел на българското водно спасяване с неоспорим и забележителен принос за неговото административно

Топ моделът Ирина Шейк не страда особено след раздялата с актьора и продуцент Брадли Купър. Рускинята, която навремето топлеше леглото и на футболната суперзвезда Кристиано Роналдо, участва в нова рекламна кампания на бельо. Тя сложи прозрачен сутиен за кеф на милионите си фенове по света. Кадрите бяха част от фотосесията за италианската марка