6 млн. лв. по-малко приходи в общинския бюджет на Русе заради пандемията

https://www.24chasa.bg/region/article/8609498 www.24chasa.bg
Снимка: Община Русе

С 6 милиона лева по-малко са приходите на Община Русе в края на месец април в сравнение със същия период на миналата година, съобщи в началото на заседанието на Общинския съвет кметът Пенчо Милков. Спадът при данъчните приходи и таксата за битови отпадъци е 4,5 милиона лева, а намалението на неданъчните приходи 1,5 млн. лв.

„Щетите няма как да бъдат изцяло компенсирани, но ще опитаме да съберем допълнително приходи“, каза още кметът и допълни, че ще бъдат преразгледани всички наредби и ще бъдат актуализирани цените на услугите, които местната администрация предоставя. Ще се засили контролът за спазването на наредбите и ще се промотират активно, общинските обекти, обявени за продажба.

За пореден път кметът заяви, че основен приоритет е завършването на започнатите проекти и спазването на сроковете за изпълнението им.

Предстои паркирането в платените зони в града да става само с СМС. На паркиралите неправилно автомобили ще бъдат поставяни скоби, а репатриращият автомобил ще отстранява само тези, които са спрели така, че застрашават движението.

На заседанието си днес общинските съветници решиха „Общински транспорт Русе“ ЕАД да получи заем в размер на 250 хил. лева, с който да покрие текущите задължения на дружеството. Стана ясно още, че новата транспортна схема в града ще влезе в сила, когато бъдат осигурени 150 превозни средства. Освен закупуването на нови автобуси, се търсят варианти за закупуване на електробуси и превозни средства на метан.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

На колело, с куче и видимо отслабнал. Това е равносметката за Явор Бахаров близо четири месеца след като бе сгащен в Банско посред пладне да шофира пиян и под въздействието на кокаин и марихуана. "България Днес" улови актьора да джитка с велосипед из столицата. Завързал кучето си на каишка за колелото, Бахаров търчеше по задачи

Боксьорът Благой Найденов гони по религиозни татуировки гуруто им Благой Георгиев, видя "България Днес". Любимият на фолкпевицата ДесиСлава, от която има син, се е нашарил с кръстове и лика на Богорица. Е, има още доста машинката да играе по кожата на Малката Кобра докато стигне Благой, но и това е добро начало

Зловещият бой между фенове на „Ботев“ (Пд) и „Локомотив“ (Пд) на 24 май сериозно разбуни духовете. Той е бил уговорен и се е провел близо до Асеновградско шосе. В кървавата битка са взели участие по 15 човека от агитка. Целият мач е продължил около минута и половина. Вече се появи и видео на уговорения бой в „Трафикнюз“