Два месеца компенсация заради безплатните синя и зелена зона в София

https://www.24chasa.bg/region/article/8616610 www.24chasa.bg
СНИМКА: Архив

Удължаване на абонаментите с 2 месеца за хората, които имат стикери за платено локално паркиране и намаляване на таксите за служебен абонамент предлагат шефът на транспортната комисия в СОС Карлос Контрера и общинските съветници Радослав Влахов и Борислав Борисов. Предложението ще бъде разгледано на сесията на СОС в четвъртък.

Както “24 часа” вече съобщи става дума за около 28 000 стикера за локално паркиране на живеещи в синята и зелената зона. Според доклада не малка част от тези хора реално не са можели да паркират колите си в близост до домовете си пред двата месеца на извънредно положение у нас, когато двете зони не работиха.

Наблюдения на Центъра за градска мобилност показват, че е имало дни със 100 и над 100% пълняемост на паркоместата, включително и при нарушения на Закона за движение по пътищата.

Временната отмяна на почасовото платено паркиране е рефлектирала и върху ползвателите на услугата служебен абонамент, които са предплатили за половин или 1 г. Затова СОС ще гласува срокът на винетните стикери за локално платено паркиране да бъде удължен с 2 месеца, а платилите служебен абонамент да бъдат освободени от такса за периода, в който зоните бяха безплатни. Ползвателите на услугата служебен абонамент, сключили договор преди 18 март и той е за период на действие след тази дата, да бъдат освободени от плащането на сумата до изтичането на договора, но не за повече от 1 месец и 19 дни.

Клиентите на ЦГМ, които имат сключени договори след 18 март ще бъдат освободени от задължението да плащат до 6 май, гласи още предложението в доклада.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Бразилската футболната легенда Ривалдо се радва на женски ласки в басейн. Той и половинката му Елиза се натискат във водата. Двамата в момента се намират в Уиндърмиър, Флорида. Под кадъра хубавицата е написала: "Любовен басейн", с което намеква какво е намислила за футболиста под жаркото слънце. "Златната топка" е женен за доста по-младата от него

Буят ще е дистанцията с давещия се КОЙ Е ТОЙ Стоян Андонов е роден на 19 ноември 1959 г. От 1994-а е председател на Националната комисия по водно спасяване към БЧК. Той е индивидуален световен шампион по водно спасяване и дългогодишен ръководен деятел на българското водно спасяване с неоспорим и забележителен принос за неговото административно

Топ моделът Ирина Шейк не страда особено след раздялата с актьора и продуцент Брадли Купър. Рускинята, която навремето топлеше леглото и на футболната суперзвезда Кристиано Роналдо, участва в нова рекламна кампания на бельо. Тя сложи прозрачен сутиен за кеф на милионите си фенове по света. Кадрите бяха част от фотосесията за италианската марка