Затвориха 4 заведения във Велико Търново, нарушили противоепидемичните мерки

https://www.24chasa.bg/region/article/8618285 www.24chasa.bg
СНИМКА: Pixabay

Здравните власти във Велико Търново затвориха 4 заведения за неспазване на новите условия за работа в извънредната ситуация с коронавируса.

Извършени са 101 проверки в обекти с обществено предназначение и в обекти, предоставящи услуги за населението. "За установени нарушения са предприети следните административно-наказателни мерки – издадени са 4 заповеди за спиране експлоатацията на обекти и 2 предписания за провеждане на задължителни хигиенни и противоепидемични мерки; съставен е 1 акт за установяване на административно нарушение", информират от РЗИ.

По инициатива на Районна прокуратура – Свищов са извършени 26 проверки, с които са обхванати общо 23 обекта. Резултатите от проверката показват, че в проверените заведения като цяло се спазват разпоредените от министъра на здравеопазването противоепидемични мерки.

Направени са и 36 проверки в болници и центрове за извънболнична помощ на територията областта по спазване на противоепидемичните мерки във връзка с епидемичната обстановка за COVID-19 и са издадени 2 предписания.

Във връзка с организацията и провеждането на изпитите от Националното външно оценяване за 7-ми клас и държавните зрелостни изпити за 12-ти клас са издадени 50 предписания.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Едва два дни изкара извън килията соченият за авер на Митьо Очите - Юмер Мехмед! Малко след като апелативният спецсъд пусна бургазлията под домашен арест с електронна гривна за проследяване, той е изненадан вкъщи по пантофи с нов чифт белезници. Ченгетата заключват Юмер като заподозрян за отглеждане на марихуана

Едра милинка накрак хапна актьорът Ивайло Вълчев, забеляза "България Днес". С къси дънки, които отдалеч изглеждаха като изцапани с вар, и до модерното си возило озвучителят на реклами и сериали блажено се наслади на тестеното изделие. За финал съвестно си изхвърли найлоновата торбичка и с пълен стомах продължи да обикаля по задачи

За сватба се стяга голямата щерка на изчезналия "кокаинов крал" Евелин Банев-Брендо! След като миналото лято се сгоди на острова на звездите - Миконос, сега Александра Банева се готви да мине под венчило със своя избраник. Наследницата дори е раздала поканите за тържеството, доверяват запознати. Кой точно е годеникът и както върви бъдещ съпруг на