Журналистът Георги Александров се е хвърлил от Аспаруховия мост?

https://www.24chasa.bg/region/article/8618731 www.24chasa.bg

Две са версиите, по които се работи за изясняване смъртта на варненския журналист Георги Александров - нещастен случай или самоубийство.

Това съобщи преди минути на извънреден брифинг апелативният прокурор Владимир Чавдаров.
Главният секретар на МВР Ивайло Иванов допълни, че причината да пристигнат специалисти от София е професията на починалия - журналист в различни варненски медии.

В хода на разследването на 22 май около 17.30 ч. е открито тялото на мъж в плавателния канал под Аспаруховия мост на около 60 м източно от посока на морето. Тялото е разпознато от близките на 39 годишния Георги Александров.

Причината за смъртта е удавяне, сочат резултатите от извършената вчера аутопсия.

Установени са височинни травми от падане от високо. Не са открити медицински находки и травми, които да са причинени от насилие върху Александров.

Назначена е съдебна химична експертиза за установяване на наркотици или алкохол в кръвта. Установено 1,26 промила алкохол в кръвта, 2,04 промила алкохол в урината и 1,92 промила алкохол в гръбначно мозъчната течност. Експертизата ще покаже каква е била концентрацията на алкохол в кръвта и урината към настъпване на смъртта.

След като не се е прибрал у дома си около 2 денонощия, Александров е бил обявен за издирване от родителите му. Разпределено е на МВР-Варна да установи движението на журналиста и хората, с които се е срещал по минути и часове преди настъпване на смъртта му. Действията по разследването продължават и към този момент.

"От доказателствата, които са събрани няма данни да става въпрос за нещо по-различно от нещастен случай или самоубийство", допълни главният комисар. Очаква се да бъдат прегледани и записи, за по-подробна информация. Лични документи, телефон и лаптоп него не са били намерени на този етап.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Едва два дни изкара извън килията соченият за авер на Митьо Очите - Юмер Мехмед! Малко след като апелативният спецсъд пусна бургазлията под домашен арест с електронна гривна за проследяване, той е изненадан вкъщи по пантофи с нов чифт белезници. Ченгетата заключват Юмер като заподозрян за отглеждане на марихуана

Едра милинка накрак хапна актьорът Ивайло Вълчев, забеляза "България Днес". С къси дънки, които отдалеч изглеждаха като изцапани с вар, и до модерното си возило озвучителят на реклами и сериали блажено се наслади на тестеното изделие. За финал съвестно си изхвърли найлоновата торбичка и с пълен стомах продължи да обикаля по задачи

За сватба се стяга голямата щерка на изчезналия "кокаинов крал" Евелин Банев-Брендо! След като миналото лято се сгоди на острова на звездите - Миконос, сега Александра Банева се готви да мине под венчило със своя избраник. Наследницата дори е раздала поканите за тържеството, доверяват запознати. Кой точно е годеникът и както върви бъдещ съпруг на