Клубът на гневните академици с изненадващ протест в Пловдив (снимки)

https://www.24chasa.bg/region/article/8622831 www.24chasa.bg
Сред протестиращите освен противници на правителството, имаше и заклети врагове на ваксинирането срещу Covid-19. Снимки: Авторът

Петдесетина граждани излязоха на антиправителствен протест в центъра на Пловдив днес привечер. Демонстрантите се събраха изненадващо, без каквато и да е предварителна публична разгласа на Копчетата, и скандираха „Оставка“ и „Мафия“. Те поеха на шествие по Главната улица, придружавани от няколко полицаи.

Някои държаха листчета с надпис „Прозрачност, законност, компетентност“ и обявиха, че искат цялостна промяна на политическата система. Сред недоволните имаше и хора с лозунги срещу задължителното ваксиниране срещу Covid-19.

Протестът е организиран от пловдивската организация на Инициатива „Единение“. Сред учредителите му са акад. Георги Марков, акад. Стефан Воденичаров, Красимир Дачев, Даниела Бобева, Цвета Маркова и други.

Клубът на гневните академици с изненадващ протест в Пловдив (снимки)

Преди няколко дни сдружението разпространи остър манифест, в който се посочваше, че отечеството е в дълбока криза не от вчера и не в една област.

Клубът на гневните академици с изненадващ протест в Пловдив (снимки)

„Държавата се разпада, нацията е сред най-бързо изчезващите в света, доходите са унизителни, икономиката е инерционна и зависима, а държавният бюджет - зле събиран и разходван“, пишеше в документа.

Клубът на гневните академици с изненадващ протест в Пловдив (снимки)

Клубът на гневните академици тогава се закани, че ще премине към активни действия за спасяване на България. Историческата памет ни задължава, националната ни съвест ни овластява да вземем съдбата на отечеството в ръцете си!“, подчертаха от Инициатива „Единение“.

Клубът на гневните академици с изненадващ протест в Пловдив (снимки)

По всичко личи, че протестът в Пловдив е едно от първите им активни действия.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Едва два дни изкара извън килията соченият за авер на Митьо Очите - Юмер Мехмед! Малко след като апелативният спецсъд пусна бургазлията под домашен арест с електронна гривна за проследяване, той е изненадан вкъщи по пантофи с нов чифт белезници. Ченгетата заключват Юмер като заподозрян за отглеждане на марихуана

Едра милинка накрак хапна актьорът Ивайло Вълчев, забеляза "България Днес". С къси дънки, които отдалеч изглеждаха като изцапани с вар, и до модерното си возило озвучителят на реклами и сериали блажено се наслади на тестеното изделие. За финал съвестно си изхвърли найлоновата торбичка и с пълен стомах продължи да обикаля по задачи

За сватба се стяга голямата щерка на изчезналия "кокаинов крал" Евелин Банев-Брендо! След като миналото лято се сгоди на острова на звездите - Миконос, сега Александра Банева се готви да мине под венчило със своя избраник. Наследницата дори е раздала поканите за тържеството, доверяват запознати. Кой точно е годеникът и както върви бъдещ съпруг на