Автобуси с по двама души пътуват от София до Варна

https://www.24chasa.bg/region/article/8632814 www.24chasa.bg
СНИМКА: pixabay

На път след карантината. Българските превозвачи се готвят да пуснат и международните автобуси. Все още обаче интересът към пътуванията е слаб, отчитат от бранша. Въпреки това трябва да изпълнят графиците на всички линии заради сключените с общините договори.

„В момента в автобуса ни до Варна има 2-ма пътници. Сметките не излизат. Но ние предлагаме и социална услуга, която няма как да прекратим”, обясни пред NOVA Георги Атанасов, управител на фирма превозвач.

Той заяви, че превозвачите изпълняват всички договори, подписани с общините. От бранша обаче трупат огромни загуби.

„Не се знае кой докога може да издържи. Разчитаме на диалог с държавата за някакъв вариант, с който да бъдем подпомогнати”, заяви Атанасов.

Директорът на столичната централна автогара Иван Мирославов обясни, че преди извънредното положение всеки ден са тръгвали около 250 автобуса, а по време на извънредното положение - 17 до 20. Работата постепенно се възстановява и в момента всеки ден от столичната централна автогара тръгват по около 140 автобуса.

Вече са рестартирани и някои от курсовете до чужбина – например до Гърция.

За сигурността на пътниците в купетата на автобусите са монтирани допълнителни филтри, които пречистват въздуха, осигурени са дезинфектанти, рейсовете се дезинфекцират преди и след всеки курс, а пътниците задължително са с маски.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Нищожен шанс да си събере глобите от близо 40 млн. лева заради аферата с "Мини Бобов дол" има държавата, показа проверка на "България Днес". С решение на спецализирания наказателен съд огромните санкции трябва да се платят от бившия министър на икономиката и енергетиката Румен Овчеров и ексшефа на държавните мини Пламен Евтимов

Почти не сваля от ухото телефона си актьорът Антоний Аргиров, видя "България Днес". Изигралият ролята на бармана Коки в сериала "Стъклен дом" артист върти здрава комуникация дори и когато е в компанията на свои колеги и

С максимално леки присъди се разминаха габровските лекари, чиито немарливи действия причиниха смъртта на родилката Десислава Манолова и бебето й. Според Върховния касационен съд доказателствата за вината на бившия шеф на АГ отделението в местната болница д-р Димитър Ангелов и колежката му д-р Севдалина Колева са безспорни