17 осъдени за нарушена карантина в Плевенско

https://www.24chasa.bg/region/article/8638518 www.24chasa.bg
Илюстрация: Pixabay

Петима са осъдени за седмица заради нарушена карантина по дела, наблюдавани от Плевенската районна прокуратура. 6 месеца пробация е наказанието за жена на 39 г. с инициали С. Б. На 29 април тя се прибрала от Германия през ГКПП Видин Дунав мост и по предписание на здравната инспекция й е наложена карантина за 14 дни. На 7 май жената напуснала дома си и се появила в центъра на село Б. Там я видял кметът, който предупредил в полицията.

Същото наказание - 6 месеца пробация е за Г.И., на 36 г., който напуснал дома си, върпреки че бил под карантина, предписана от столична здравна инспекция.

Една година пробация е постановена за 18-годишния И. Л., който нарушил карантината на 7 май.

За нарушена карантина 20-годишният С.К. получи 6 месеца условно с 3 г. с изпитателен срок и глоба 10 000 лева.

Една година пробация за Ю.М., на 19 г. и 6 месеца пробация за В.К., на 37 г., са другите присъди за нарушители на карантината. 17 са осъдените досега за нарушена карантина по дела, наблюдавани от Плевенската районна прокуратура.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Таксиииии! Така с айранче в ръка писателят Калин Терзийски се опита рано вчера сутринта да си хване превоз в столицата, видяха го топпапараците на "България Днес". Натоварен с покупки, Терзийски успя единствено да протегне айрана към един от шофьорите, за да привлече вниманието му. Заради липсата на свободна ръка творецът не си сложи маска

Само 10 години изкара зад решетките касапинът Красимир Самарджийски, който наръга 42 пъти жена си Анна с джобно ножче! Ревнивият убиец получи 20 г. затвор, но с добро поведение успява да си спести половината наказание. Това става ясно от определение на съдия Петя Крънчева от Софийския градски съд, научи "България Днес"

Илиян Михов-Баровеца стана учител на годината! Музикантът и певец, който преподава в столичното 144-о СУ "Народни будители", беше избран за учител на годината след гласуването на 130 негови колеги. Преди дни изпълнителят получава грамота, която да потвърди заслуженото му отличие. "Признанието е много сладко