17 осъдени за нарушена карантина в Плевенско

https://www.24chasa.bg/region/article/8638518 www.24chasa.bg
Илюстрация: Pixabay

Петима са осъдени за седмица заради нарушена карантина по дела, наблюдавани от Плевенската районна прокуратура. 6 месеца пробация е наказанието за жена на 39 г. с инициали С. Б. На 29 април тя се прибрала от Германия през ГКПП Видин Дунав мост и по предписание на здравната инспекция й е наложена карантина за 14 дни. На 7 май жената напуснала дома си и се появила в центъра на село Б. Там я видял кметът, който предупредил в полицията.

Същото наказание - 6 месеца пробация е за Г.И., на 36 г., който напуснал дома си, върпреки че бил под карантина, предписана от столична здравна инспекция.

Една година пробация е постановена за 18-годишния И. Л., който нарушил карантината на 7 май.

За нарушена карантина 20-годишният С.К. получи 6 месеца условно с 3 г. с изпитателен срок и глоба 10 000 лева.

Една година пробация за Ю.М., на 19 г. и 6 месеца пробация за В.К., на 37 г., са другите присъди за нарушители на карантината. 17 са осъдените досега за нарушена карантина по дела, наблюдавани от Плевенската районна прокуратура.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Отстранени по различни причини съдебни заседатели провалят дела и ги връщат в изходна позиция. Това от своя страна налага повтаряне на проведени вече процесуални действия - разпити на свидетели, приемане на експертизи и др. Резултатът е влачене с години на делата, а през изтеклото време вече далите обяснения пред магистратите често "забравят"

От присъда затвор доживот е на път да се измъкне доайенът сред наркотрафикантите Огнян Атанасов, който международните ченгета определят като Балканския или Петричкия Ескобар. Най-тежкото наказание е дадено от Апелативния съд в Солун на 57-годишния мафиот от село Тополница. Освен тази присъда Ескобара има още две за трафик на дрога

Тежка промоция за пловдивската си резиденция е обявил Цар Киро, показа проверка на "България Днес". Самозваният ромски монарх е извадил за продан притежаваната от него седеметажна сграда в центъра на града, става ясно от сайт за имоти. Обявената цена е 2 млн. лева. Макар и висока, сумата на практика е солидно намалена