Община Русе се присъединява към националната кампания за превенция на трафика на хора за трудова експлоатация

https://www.24chasa.bg/region/article/8638813 www.24chasa.bg
СНИМКИ: Община Русе

Местната комисия за борба с трафика на хора проведе заседание във връзка с участиeто на Община Русе в Националната кампания за превенция на трафика на хора с цел трудова експлоатация. Това съобщиха от пресцентъра на общината.

На заседанието присъстваха председателят на комисията зам.-кметът по хуманитарни дейности Енчо Енчев, директорът на регионална дирекция „Гранична полиция“ Димитър Чорбаджиев, директорът на Териториална дирекция „Национална сигурност“ Георги Георгиев, зам.-директорът на ОД на МВР – Русе Павлин Коджахристов, началникът на сектор „Борба с организираната престъпност“ за Русе и Разград Пламен Бороджиев, завеждащият Окръжен следствен отдел в Окръжна прокуратура – Русе Вилма Събкова, началникът на Регионално управление на образованието Росица Георгиева и ректорът на РУ „Ангел Кънчев“ чл.-кор. проф. дтн. Христо Белоев.

Кампанията се провежда под наслов «Трафикът на хора съществува» и цели да повиши осведомеността и чувствителността на обществото и рисковите групи по отношение на механизмите за въвличане в престъплението, както и да насочи вниманието към конкретни признаци за идентифициране на жертви на трафик с цел трудова експлоатация.

Община Русе се присъединява към националната кампания за превенция на трафика на хора за трудова експлоатация

Местната комисия за борба с трафика на хора към Община Русе апелира гражданите да бъдат изключително внимателни, когато заминават да работят извън България и да се информират обстойно за всяка една стъпка, преди да вземат окончателно решение за отпътуване в чужбина.

Община Русе се присъединява към националната кампания за превенция на трафика на хора за трудова експлоатация

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Таксиииии! Така с айранче в ръка писателят Калин Терзийски се опита рано вчера сутринта да си хване превоз в столицата, видяха го топпапараците на "България Днес". Натоварен с покупки, Терзийски успя единствено да протегне айрана към един от шофьорите, за да привлече вниманието му. Заради липсата на свободна ръка творецът не си сложи маска

Само 10 години изкара зад решетките касапинът Красимир Самарджийски, който наръга 42 пъти жена си Анна с джобно ножче! Ревнивият убиец получи 20 г. затвор, но с добро поведение успява да си спести половината наказание. Това става ясно от определение на съдия Петя Крънчева от Софийския градски съд, научи "България Днес"

Илиян Михов-Баровеца стана учител на годината! Музикантът и певец, който преподава в столичното 144-о СУ "Народни будители", беше избран за учител на годината след гласуването на 130 негови колеги. Преди дни изпълнителят получава грамота, която да потвърди заслуженото му отличие. "Признанието е много сладко