Зрелостници от София анулираха сами матурите си

https://www.24chasa.bg/region/article/8654743 www.24chasa.bg
СНИМКА: Архив

Двама зрелостници анулираха сами матурите си, защото не бяха доволни от написаното. Това се случва за първи път, предаде БНТ.

Колкото до мерките за безопасност - има оплаквания на родители от квестори, че не дали на учениците да свалят маските си в залите. В столицата тази година няма хванати преписвачи.

Двама зрелостници в столицата, момче и момиче, изненадващо за квесторите поискали тестовете им да бъдат анулирани, защото не били доволни от работата си. Това станало още в ранните часове на изпита. След като им било отговорено, че това не може да се случи младежите взели нещата в свои ръце.

"Зрелостниците съвсем смело и решително написват имената си на варианта, върху който са работили и по този начин се стигна до анулиране на техните работи", заяви Ваня Кастрева, началник на РУО - София.

Такава ситуация никога не се е случвала, казва Ваня Кастрева. Тези ученици ще могат да се явят на матурата през август. Други анулирани работи няма, няма и хванати преписвачи.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Едва два дни изкара извън килията соченият за авер на Митьо Очите - Юмер Мехмед! Малко след като апелативният спецсъд пусна бургазлията под домашен арест с електронна гривна за проследяване, той е изненадан вкъщи по пантофи с нов чифт белезници. Ченгетата заключват Юмер като заподозрян за отглеждане на марихуана

Едра милинка накрак хапна актьорът Ивайло Вълчев, забеляза "България Днес". С къси дънки, които отдалеч изглеждаха като изцапани с вар, и до модерното си возило озвучителят на реклами и сериали блажено се наслади на тестеното изделие. За финал съвестно си изхвърли найлоновата торбичка и с пълен стомах продължи да обикаля по задачи

За сватба се стяга голямата щерка на изчезналия "кокаинов крал" Евелин Банев-Брендо! След като миналото лято се сгоди на острова на звездите - Миконос, сега Александра Банева се готви да мине под венчило със своя избраник. Наследницата дори е раздала поканите за тържеството, доверяват запознати. Кой точно е годеникът и както върви бъдещ съпруг на