Затвори педиатричното отделение в Благоевград: остават ли децата без лекар

https://www.24chasa.bg/region/article/8655699 www.24chasa.bg
МБАЛ Благоевград СНИМКА: Архив

От началото на седмицата е затворено детското отделение на МБАЛ Благоевград. То е единственото специализирано отделени по педиатрия в общината.

Причина за затварянето според ръководството на болницата е ремонт. В отделението има и липса на медицински кадри, предава БНТ.

По разчети на болничното ръководство, отделението трябва да отвори след един месец, когато приключи ремонтът.

Няма да позволим децата да останат без лекарска помощ. Създадена е организация. Лично аз съм говорил с началниците на отделения в болницата в Дупница и е осигурено приемането на деца с нужда от хоспитализация, категоричен е д-р Александър Костов, зам.-директор на МБАЛ Благоевград.

Ремонтът е планиран за сега, тъй като в летните месеци има по-малко деца, които се нуждаят от лекарска помощ, обясни още д-р Костов.

Относно недостига на специалисти, той заяви, че няма да има проблем, тъй като се очаква постъпването на нов специализант, както и завръщането на медик, който е бил в болнични.

Д-р Костов увери, че отделението няма да бъде закрито и след един месец отново ще заработи.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

На 11 и 12 юли в студийния комплекс на Фен Фолк ТВ в София се проведоха селекциите за допускане до участие в "Детски Пирин Фолк" и Конкурсите за нова авторска песен и изпълнителско изкуство на "Пирин Фолк" Сандански 2020. Силната притегателна сила на фестивала събра на едно място участници от 8 до 80 години – всеки от тях силно мотивиран да се

С влогърство може да се живее в България КОЙ Е ТОЙ Слави Панайотов е най-известният и успешен влогър у нас. По-известен е и като Слави The Clasher, основател на едноименния български YouТube канал в мрежата за споделяне на видеосъдържание. Роден е през 1986 г. в Пловдив, завършва университет в Холандия със специалност хотелиерство и туризъм

Спортът е здраве! Спортът е дълголетие! Да бъдеш активен е от съществено значение, поради толкова много причини. Поддържането на добра форма е само една от тях. Хората, които спортуват редовно, както и професионалните спортисти знаят, че бягането и бързото ходене са сред най-полезните активности за нашето здраве