За трети път протест в "Захарна фабрика", не искат Кризисния център за бездомни

https://www.24chasa.bg/region/article/8656781 www.24chasa.bg
СНИМКА: Pixabay

Жители на столичния квартал "Захарна фабрика" се събраха пред Столичната община с искане Кризисният център за бездомни хора да бъде преместен.

Това е трети пореден протест. Жителите на квартала напомнят, че през декември миналата година са получили обещание, че центърът ще бъде преместен, предава БНТ.

От Столичната община се отказаха в квартала да бъдат настанявани и семейства от виетнамските общежития в "Красна поляна", именно заради недоволството на живущите.

Нашият проблем е концентрация на гета и домове от социален тип в квартал Захарна фабрика. Всъщност социалната услуга се свежда до това да се настаняват хора в нетрезво състояние, с психични отклонения, агресивни хора, каза Ана Тренкова от инициативен комитет "Захарна фабрика".

Никой не се явява да им помага. Да ги рестартира в живота. Да ги научи да работят, да чистят, да ги научи да си гледат децата, обясни Димитър Николов.

Такава политика след още една година и квартала ще си стане изцяло цигански, коментира Тома Томов.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Колоритният риалити участник в "Къртицата" и "ВИП брадър" Емил Каменов не изневерява на любимата си работа. Той бе изловен отново да се труди като охрана от топпапараците на "България Днес". Звездата от "Къртицата" явно работи за широко скроен бизнесмен, тъй като работодателят му не изисква гардовете му да са в костюми, а с тениски и дънки

Легендата на родното кино Цветана Манева плаши дъждовете с огромен чадър. Топпапараците на "България Днес" изловиха актрисата на улицата с дъждобран, висок почти колкото звездата, въпреки че дъжд не валеше. Явно великата актриса носи чадъра, за да плаши времето, както гласи поговорката, коментираха столичани

Международен дебют като писател тихомълком е направил Евелин Банев-Брендо, показа проверка на "България Днес". Напук на трите си присъди и издирването от Интерпол, кокаиновият крал успява да преведе на английски и да издаде автобиографията си "Съзирам душата на България". Произведението вече се предлага в специализирани сайтове за книги из цял