Откриха първия общински многоетажен паркинг в Пловдив (Снимки)

https://www.24chasa.bg/region/article/8657136 www.24chasa.bg
Здравко Димитров, Пламен Райчев, Александър Държиков и Димитър Колев прерязаха лентата на многоетажния паркинг. Снимки: Авторът

Гръм разтърси откриването на 3-етажното съоръжение в "Западен"

Пожелание да построи поне още 5 многоетажни паркинга в мандата си отправи към градоначалника на Пловдив Здравко Димитров кметът на район "Западен" Димитър Колев. 

Това стана, след като прерязаха лентата на първия 3-етажен общински паркинг в района. Съоръжението е за 150 автомобила, а абонаментната месечна такса е 50 лв. Вече има 40 абоната, а интересът е голям, допълни Колев. 3,4 млн. лева е инвестицията.

Точно когато двамата свещеници - отец Рашко и отец Пантелеймон, запяха "Многая лета", се чу силен гръм. Последваха ръкопляскания от събралите се. Отец Рашко каза, че няма нищо случайно. 

  "Хубаво е да се казва от кого е започнато - от колегата Иван Тотев. Това няма да е последният подобен паркинг в Пловдив", увери Димитров. И допълни, че във всеки район трябва да има поне по един такъв. 

Цяло стълпотворение от управници дойде за откриването. Зам.-кметовете Пламен Райчев, Тодор Чонов, Йордан Ставрев  и шефът на местния парламент Александър Държиков бяха на първа линия. Районните кметове Иван Стоянов, Стоян Алексиев и Георги Стаменов също уважиха събитието. Имаше и съветници.

Двамата свещеници моментално отказаха водосветът да бъде в западната част на съоръжението. "Не сме католици", отсече отец Рашко и масата с питите и менчето беше преместена от източната страна.

6000 кв. м е разгъната застроена площ, а тази за паркиране е 4500 кв. метра, обясни районният кмет Димитър Колев. На партера има два магазина и кафене, които ще се отдават.

"Благодаря на Здравко Димитров, с когото довършихме паркинга и даваме старт на неговото функциониране", допълни Колев. По думите му трите съседни улици "Белица", "Юндола" и "Орфей" са чисто нови и зоната става образцова.

Градоначалникът допълни, че "Западен" е най-хубавият и зелен район, който му бил в сърцето. Това обаче не означавало, че няма да обръщат внимание и на другите пет района.

Според кмета на ул. "4-и януари на мястото на бившия ТЕЛК ще има многоетажен паркинг. Не е убеден, че трябва да се събори бившето ДКЦ-6, за да се вдигне съоръжение за паркиране до хотел "Лайпциг". Попитан какво стана с многоетажния паркинг в "Тракия", Димитров отвърна, че този район най-малко имал нужда от такава придобивка, тъй като там улиците били широки.

                                                                                                                                                                                                    

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Таксиииии! Така с айранче в ръка писателят Калин Терзийски се опита рано вчера сутринта да си хване превоз в столицата, видяха го топпапараците на "България Днес". Натоварен с покупки, Терзийски успя единствено да протегне айрана към един от шофьорите, за да привлече вниманието му. Заради липсата на свободна ръка творецът не си сложи маска

Само 10 години изкара зад решетките касапинът Красимир Самарджийски, който наръга 42 пъти жена си Анна с джобно ножче! Ревнивият убиец получи 20 г. затвор, но с добро поведение успява да си спести половината наказание. Това става ясно от определение на съдия Петя Крънчева от Софийския градски съд, научи "България Днес"

Илиян Михов-Баровеца стана учител на годината! Музикантът и певец, който преподава в столичното 144-о СУ "Народни будители", беше избран за учител на годината след гласуването на 130 негови колеги. Преди дни изпълнителят получава грамота, която да потвърди заслуженото му отличие. "Признанието е много сладко