РДНСК за строежа край "Алепу": Няма нарушения, прави се брегоукрепване

https://www.24chasa.bg/region/article/8657698 www.24chasa.bg
При днешната проверка на РДНСК Бургас не бяха открити нарушения.Експерти потвърдиха, че изграждащото се съоръжение /в дъното/ не е хотел, а ще служи за брегоукрепване. Снимка:24 часа

Няма нарушения на строителния обект край блатото Алепу, на територията на община Созопол, установи днес проверка на РДНСК Бургас. Инспекция на място е извършена от началника на регионалната дирекция в Бургас инж. Милен Ненчев, по разпореждане на Националната дирекция за стротиелен контрол.

Това е поредната проверка от започването на строителството в района, тъй като мястото е на метри от култова пясъчна ивица, известна като „Шофьорския плаж“ и попада в няколко защитени зони. Въпреки сигналите за това на екофондации се оказа, че инвеститорите притежават необходимите документи.

Днешната проверка отново е установила, че става дума за брегоукрепително съоръжение, което трябва да спре свлачище, регистрирано преди години.

Смут сред еколози и граждани внесе това, че бетоновата конструкция, която се извисява над пясъка,  твърде много наподобява жилищна сграда. Оказва се обаче, че става дума не за хотел, а за укрепително съоръжение.

От РДНСК Бургас припомниха, че строежът е разрешен с два етапа на изграждане - първо брегоукрепително съоръжение, което да гарантира стабилност на целия масив и трайно да укрепи свлачището, а след това изграждане на ваканционен комплекс.

Още при миналогодишните поверки от Строителната инспекция уточниха,че към втория етап на строителство ще се премине едва след цялостен мониторинг на брегоукрепеването.

Предвидено е хотелският комплекс да е терасовиден, като в най-високата си част да е на 4 етажа.

Към момента на плажа пред строителния обект са поставени безплатни чадъри.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

По-висок от майка си вече е синът на Даниела Серданова, видя "България Днес". Младежът стърчи почти с глава над първата Мис ЦСКА. Двамата се разходиха из централните столични улици, а след това свършиха важна работа, свързана с документи. Снимки: България

С нова хубава жена бе заловен от "България Днес" бизнесменът Христо Сираков. Ценителят на женската красота и неговата партньорка се бяха отделили на двойна маса в столично заведение, а розе придаваше още по-романтичен вкус на срещата. Девойката не е от познатите плеймейтки и засега е непозната на широката аудитория

Едва два дни изкара извън килията соченият за авер на Митьо Очите - Юмер Мехмед! Малко след като апелативният спецсъд пусна бургазлията под домашен арест с електронна гривна за проследяване, той е изненадан вкъщи по пантофи с нов чифт белезници. Ченгетата заключват Юмер като заподозрян за отглеждане на марихуана