Домашен арест за арестувания за кражби в Италия съдебен заседател от Шумен

https://www.24chasa.bg/region/article/8664436 www.24chasa.bg
Симеон Петров

Окръжният съд в Шумен не уважи искането на прокуратурата за налагане на най-тежката мярка за неотклонение "задържане под стража" на съдебния заседател Симеон Петров и постанови за него "домашен арест". Това съобщиха от съда в областния град, предаде БТА.

23-годишният Петров бе издирван с европейска заповед за арест, издадена от съда в италианския град Лоди - за кражба и неправомерно използване на чужда кредитна карта.

Съдът в Шумен е намерил, че в депозираните от страна на прокуратурата материали не са налице достатъчно доказателства, които да обусловят извода, че той може да се укрие или извърши друго престъпление и е преценил, че най-адекватната в случая мярка за неотклонение за мъжа е "домашен арест".

Петров е освободен от съдебната зала, непосредствено след обявяването на съдебния акт. Контролът по изпълнение на домашния му арест е възложен на органите на МВР.

В случай на обжалване или протест, делото срещу мъжа е насрочено пред Апелативния съд във Варна за 16 юни, от 09.00 часа. Делото по същество, за екстрадицията на Петров, по искане на италианския съд пък ще се разгледа на 9 юни.

Окръжният съд малко по-късно днес обаче наложил най-тежката мярка за неотклонение - "задържане под стража", на шуменката Атанаска Сандева. По данни на прокуратурата, тя е осъждана три пъти в България - за кражба на дебитна карта и теглене на пари от нея, както и за джебчийска кражба.

В случай на обжалване или протест на наложената й мярка за неотклонение, делото е насрочено пред Апелативен съд - Варна за 16 юни. Делото по същество - за екстрадицията на Сандева, ще се разгледа на 9 юни 2020г.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Деца сираци от Северна Корея са живели в България в средата на 50-те години на миналия век. По-късно лидерът на комунистическата страна Ким Ир Сен се разпорежда те да бъдат върнати в родината им. След това следите на момичетата и момчетата се губят. Тайни и малко известни факти се разкриват в току-що миналия премиерата си филм "Децата на Ким Ир

Надя Валентинова е завършила поп и джаз пеене в НБУ като ученичка на поп и джаз певицата Стефка Оникян. През 1999 г. е носителка на втора награда за млад/нов изпълнител на последния официално проведен "Златен Орфей". Има още куп престижни призове. Надя е главен вокалист на хеви-метъл групата "Гранулом", Разполага с 12 различни бленди на гласа си

Таксиииии! Така с айранче в ръка писателят Калин Терзийски се опита рано вчера сутринта да си хване превоз в столицата, видяха го топпапараците на "България Днес". Натоварен с покупки, Терзийски успя единствено да протегне айрана към един от шофьорите, за да привлече вниманието му. Заради липсата на свободна ръка творецът не си сложи маска