Над 560 кандидати се явиха на онлайн изпити за прием във Великотърновския университет

https://www.24chasa.bg/region/article/8670917 www.24chasa.bg
Над 560 кандидати се явиха на онлайн изпити за прием във Великотърновския университет

Великотърновският университет реализира най-успешния ден досега за кандидатстудентска кампания 2020, съобщават от ректората.
567 бъдещи първокурсници се явиха на онлайн изпити по български език, история на България, английски и прверка на говорните и комуникативни способности. В университета бе създадена стройна организация от квестори, които заедно с представители на университетските комисии, следяха за безпроблемното и коректно провеждане на тестовете.

Следвайки мотото на кампанията „С иновативни изпити към модерно образование“, ВТУ „Св. св. Кирил и Методий“ утвърди новата си форма за приемни изпити, която е интегрирана в собствена информационна система.

На 7 юни над 200 кандидати ще се явят на онлайнизпитите по физическо възпитание, испански, руски и немски и френски език

На 13 и 14 юни 2020 г. Великотърновският университет предоставя възможност за допълнителни кандидатстудентски изпити по български, история, английски и физическо възпитание.

От 15 юни до 3 юли пък е срокът за електронно подаване на кандидатстудентски документи за прием чрез участие в класиране. Първото класиране ще бъде обявено на 7 юли 2020 г.