Намериха жена от района на Омуртаг, обявена за общодържавно издирване

https://www.24chasa.bg/novini/article/8690253 www.24chasa.bg
СНИМКА: Pixabay

Жена от Омуртагско, обявена за общодържавно издирване, е установена при специализирана полицейска операция в две села в общините Омуртаг и Антоново.

Съставени са общо 24 акта за установяване на административно нарушение за констатирани нарушения на различни закони, съобщиха от ОД на МВР - Търговище. Акцията е под надзора на Окръжната прокуратура в Търговище.

В Звездица са изградени 3 КПП-та, работили и два мобилни екипа от полицейски служители. Проверени са 111 моторни превозни средства и 10 организирани ловци. Работено е с 3-ма души с криминални регистрации. Извършени са проверки в 6 търговски обекта. Съставени са общо 16 акта за установяване на административно нарушение. Най-много са тези по Закона за движение по пътищата - 11. Съставени са и 3 акта по Закона за българските лични документи, и по един акт - по Кодекса за застраховането и по Закона за оръжията, боеприпасите, взривните вещества и пиротехническите изделия. Наложени са и 23 глоби по фиш за различни нарушения на Закона за движение по пътищата.

В Стеврек са проверени 56 МПС и 4 търговски обекта. Извършени са проверки за правилно съхранение на оръжие и боеприпаси на 7 организирани ловци. Съставени са 5 акта за установяване на административно нарушение по Закона за движение по пътищата и са наложени 13 глоби по фиш. За констатирани в хода на проверките нарушения са съставени и 3 акта по Закона за оръжията, боеприпасите, взривните вещества и пиротехническите изделия.