Полиция пази Буковлък денонощно заради 20 заразени за седмица

https://www.24chasa.bg/region/article/8703598 www.24chasa.bg
Плевенското село Буковлък СНИМКА: Гугъл стрийт вю

Полицията и здравната инспекция засилват контрола на контактни и карантинирани заради огнище на коронавирус в плевенското с. Буковлък.

"За седмица 20 души са с положителни проби, а 76 под карантина. Заради ситуацията в Буковлък щабът въвежда специални мерки за ограничаване разпространението на вируса и профилактика на населението". Това съобщи областният управител Мирослав Петров пред медиите в понеделник след заседание на областния оперативен щаб. От вторник цяла седмица контролни полицейски постове ще пазят денонощно изходите на Буковлък. Хората ще носят задължително маски във всички закрити помещения и по улиците.

Прекратяват се всички публични мероприятия, изброи шефът на Плевенската здравна инспекция д-р Атанас Гарев. Той обобщи: В област Плевен 249 души са дали положителни проби за коронавирус от началото на епидемията през март досега. Под карантина са били 6925-ма, сега те са 647. На домашно лечение са 40. Излекуваните са 196. Починалите са 6-има. За последната седмица 29-има са с положителни проби, сред тях 20 са от Буковлък.

"В момента 7-ина са на лечение в Плевенската университетската болница, сред тях няма пациент в реанимация. От началото на извънредното положение са приети 47 с коронавирус. От тях 3-има с тежки придружаващи заболявания починаха, каза шефът на УМБАЛ "Д-р Георги Странски" доц. Цветан Луканов.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Чайче успокоява бизнесмена Росен Чолов-Чолата, което той пийва в компанията на яки другари. В тази обстановка изловиха оправдания за сводничество бизнесмен топпапараците на "България Днес". Разпознали бившата половинка на манекенката и невръстна майка Ирена Милянкова, гости на заведението умуваха дали "приятелите" на Чолата не са просто охраната

Отстранени по различни причини съдебни заседатели провалят дела и ги връщат в изходна позиция. Това от своя страна налага повтаряне на проведени вече процесуални действия - разпити на свидетели, приемане на експертизи и др. Резултатът е влачене с години на делата, а през изтеклото време вече далите обяснения пред магистратите често "забравят"

От присъда затвор доживот е на път да се измъкне доайенът сред наркотрафикантите Огнян Атанасов, който международните ченгета определят като Балканския или Петричкия Ескобар. Най-тежкото наказание е дадено от Апелативния съд в Солун на 57-годишния мафиот от село Тополница. Освен тази присъда Ескобара има още две за трафик на дрога