Установен е нов случай на заразен с COVID-19 жител на Разградска област

https://www.24chasa.bg/region/article/8721411 www.24chasa.bg
СНИМКА: Pixabay

По информация на директора на Регионалната здравна инспекция в Разград д-р Ася Генева, днес е регистриран нов случай на заразен жител на област Разград с положителна проба за наличие на COVID-19, съобщи БТА.

Заразената е жена на 72-годишна възраст от село Вазово, община Исперих.

Потърсила е медицинска помощ на 16.06.2020 г. в Университетска многопрофилна болница за активно лечение "Канев" в Русе, където е приета за лечение в Отделение "Инфекциозни болести". Резултатът от изследването тип PCR SARS-CoV-2 е положителен и е съобщен по телефона от РЗИ - Русе на РЗИ - Разград на 19.06.2020 г.

Жената е с придружаващо заболяване: хипертонична сърдечна болест. Извършено е издирване на контактните лица на новозаразената жена, на които предстои да се връчат предписания за поставяне под 14-дневна карантина.

Към днешна дата поставените под карантина жители на област Разград са 304. Общият брой регистрирани заразени с COVID-19 за областта е 46, като от тях активните случаи са 26. На стационарно лечение са 9 души в МБАЛ "Св. Иван Рилски - Разград" АД. Петима пациенти са на стационарно лечение в УМБАЛ "Медика- Русе" и трима - в УМБАЛ "Канев" АД, Русе.